Riječkim obrtnicima omogućeno pristupačnije obrazovanje, stjecanje stručnih kompetencija i brže uključivanje na tržište rada

9
PAR i udruženje obrtnika

Danas je u Visokoj poslovnoj školi PAR potpisan sporazum između Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena i  Visoke poslovne škole PAR. Sporazum su potpisali g. Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka i doc. dr. sc. Gordana Nikolić, dekanica PAR-a.

Predsjednik Sertić naglasio je da je iznimno zadovoljan suradnjom i uvjetima koje je Visoka poslovna škola PAR ponudila za sve članove Udruženja, članove uže obitelji i njihove zaposlenike. „Zahvaljujem se našem novom partneru, Visokoj poslovnoj školi PAR, što je prepoznalo Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena kao gospodarski subjekt koji broji 3200 članova, tj. 9000 članova, ako ubrojimo zaposlenike i članove obitelji koji participiraju u radu obrta. Na temelju takvog broja Visoka poslovna škola PAR je odobrila popuste i omogućila našim članovima pristupačnije obrazovanje, stjecanje stručnih kompetencija i brže uključivanje na tržište rada. Cjeloživotno obrazovanje je nužno u današnjem modernom svijetu gdje se događaju brze promjene. Svjedoci smo da svatko mora ulagati u edukaciju ukoliko želi napredovati, pridonositi razvoju društva i biti konkurentan na tržištu. Siguran sam da je ovakav način suradnje pravi put za pomoć obrtnicima kako bi se svojim stručnim znanjima bolje pozicionirali na tržištu.“ – istaknuo je Sertić.

PAR i udruženje obrtnika Rijeka

Dekanica Nikolić navela je da PAR provodi 5 studijskih programa (Poslovno upravljanje, Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu, Upravljanje financijama, Upravljanje malim i srednjim poduzećima te Upravljanje u sportu). Od programa Cjeloživotnog obrazovanja polaznici mogu birati između stručnih usavršavanja i osposobljavanja, raznih formalnih i neformalnih programa za osobni i profesionalni rast te edukacija iz područja managementa, financija, marketinga i prodaje te komunikacije, vođenja timova, delegiranja, motiviranja i sl. kao i pohađati specijalizirane radionice u sklopu Gastro akademije. Pozvala je sve da se pridruže stručnom usavršavanju za poslove voditelja/ice izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova te digitalni marketing koji uskoro započinju.

Udruženje obrtnika Rijeka pouzdan je servis za svih nešto više od 3200 članova – obrtnika i dobrovoljnih članova s područja gradova Rijeke, Bakra i Kraljevice te općina Čavle i Kostrena. Udruženje pruža podršku od samog otvaranja obrta i nadalje tijekom poslovanja, pravovremeno informira članstvo o promjenama bitnim za njihovo poslovanje, osigurava besplatne savjete odvjetničkog društva te savjete ovlaštenog računovođe. Organizira i (su)financira različite edukacije, seminare i tečajeve. Kroz pogodnosti 60-ak partnera projekta Zajednička nabava obrtnici ostvaruju značajne uštede kroz nabavku električne energije, goriva, građevinskog materijala i sl., a s ciljem da ostvarene uštede višestruko premašuju godišnji iznos komorskog doprinosa.

Komentari