Radionica o javnom nastupu ključ uspješnog poslovanja

99
Ana Šimunović
Radionica na temu ‘Uspješan i uvjerljiv javni nastup’

Trema, strah, loša priprema i prezentacija u javnom nastupu, gotovo će sigurno dovesti do lošeg konačnog rezultata. O tome koje čimbenike zahtjeva uspješan javni nastup, danas je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci radionicu održala Ana Šimunović, inače stručnjakinja za komunikaciju i odnose s javnošću, te trenerica za javne i medijske nastupe. Pod naslovom ‘Uspješan i uvjerljiv javni nastup’ članovi HUOJ- a, pojedinci koji se bave poslovima odnosa s javnošću i studenti mogli su iz prve ruke saznati na koji način uspješnim javnim nastupom osigurati kvalitetno i efikasno prenošenje poruke.

Šimunović je navela cijeli niz faktora potrebnih za uspješan javni nastup, kao što su neverbalna komunikacija, važnost prvog dojma, gestikulacije, korištenje pauza, dobre dikcije i artikulacije u prenošenju sadržaja. Navela je i greške koje se obično dešavaju, a kroz ovakve treninge mogu se uspješno naučiti i izbjeći. Naglasila je značaj dvosmjerne komunikacije, uključivanje publike i praćenje njihovih reakcija. Predavanje je završeno onime što možda i najviše zadaje probleme svakom govorniku, a riječ je o tehnikama suzbijanja straha od javnog nastupa.

Interaktivnost i stručnost prikazane prezentacijom, svakako su dobar temelj za skidanje ‘bauka’ s javnog nastupa kao nemogućeg ili neizvedivog, a svakako je istaknuta i štetnost koju loše prezentiranje može prouzročiti. Možda i najvažniji segment, moć je koju kao pojedinac dobijete kada jednom ovladate spomenutim tehnikama, a koristi koju od kvalitetnog nastupa možete imati vi, vaša kompanija  ili organizacija u prezentiranju svojih proizvoda ili usluga, nemjerljive su. Inače, ovo je druga u nizu radionica u organizaciji Primorsko- Istarske podružnice HUOJ- a, a sljedeća je najavljena za  7. svibnja i to na temu ‘Odnosi s javnostima u VIP grupacijama i protokol’.

 

 

Komentari