Stiže jedna neobična, ali izuzetno praktična poslastica za sve pivopije. Naime, danska pivovara „To Øl“ (Dva piva) predstavila je svoj najnoviji izum, a to je instant craft pivo u prahu. Priprema je jednostavna, u 3 koraka, a pivo u obliku praha može se miješati sa  gaziranom vodom ili alkoholom za puniji okus.

Kroz primjenu hladnog sušenja u procesu proizvodnje, ostaje jednaka aroma te se dobiju 3 odvojene, ali sastavne komponente za instant pivo: voda, suha tvar i alkohol.

Na njihovoj stranici navode kako suha tvar sadržava šećere, gorke komponente i arome. Voda sadrži malo arome piva, a alkohol koji je odvojen, približava aromu piva tradicionalnom okusu.

instant craft pivo1

Foto: Aortafood

Tvrtka navodi kako je takvo pivo napravljeno upravo iz tog razloga da bi se moglo konzumirati na teže dostupnim mjestima, poput avionskih letova i izleta u prirodu i planine.

Pivovara je odranije poznata zbog svojih neobičnih vrta piva različitih okusa, ali i upadljive ambalaže, te se danas proizvodi ove pivovare prodaju u više od 40 zemalja.

instant craft pivo2

Foto: To Øl