Priprema-pozor prijenos – STEP RI vas poziva na besplatnu poslovnu radionicu!

15
step.uniri.hr

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, STEP RI, poziva na radionicu Priprema-pozor-prijenos koja će se ondje i održati 8. studenog 2019. s početkom u 10,00h.

Gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života i pitaju se kome i na koji način prenijeti poslovanje svog poduzeća / obrta. Odluka o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj.

U razvijenim europskim zemljama koje imaju dugu tradiciju poduzetništva visoko je razvijena svijest o složenosti prijenosa poslovanja. S druge strane, u Hrvatskoj, prema rezultatima istraživanja, vlasnici poduzeća ne poduzimaju potrebne korake u cilju pripreme za prijenos poslovanja te nemaju dovoljno informacija o složenosti i trajanju ovog procesa.

Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća / obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

Tijekom radionice bit će govora o sljedećim temama:

  • Zašto je važno pripremiti se za prijenos poslovanja i kako to učiniti?
  • Koga uključiti u pripremu za prijenos poslovanja?
  • Uloga vlasnika, nasljednika i radnika u prijenosu poslovanja

Radionica je organizirana u sklopu Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, manifestacije koju od 4. do 8. studenog 2019. organizira CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva. Predavačica je Ana Janežić, poslovna savjetnica u STEP RI-ju koja iza sebe već ima niz održanih edukacija.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika je ograničen.

Komentari