Predstavljen KASPI – kastavski poduzetnički inkubator

88

Na mjestu gdje će u veljači 2022. biti otvoren KASPI – poduzetnički inkubator Grada Kastva, u kući Gmajnički, održana je početna konferencija projekta „Kastav Smart Start”.

Projekt je prijavljen krajem 2019. godine i sufinancira se sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj u 84,99 postotnom iznosu ukupne vrijednosti projekta od 3.749.942,07 kuna. Od tog iznosa bespovratni iznos je 3.043.971, 93 kune.

U tijeku su radovi na rekonstrukcije kuće Gmajnički u kojoj će biti smješten budući poduzetnički inkubator pod nazivom „KASPI“. Radovi će trajati do kraja ove godine, a planirani ulazak prvih stanara predviđa se u veljači iduće godine.

Potencijalni korisnici inkubatora su mali i srednji poduzetnici te poduzetnici početnici koji će kroz aktivnosti inkubatora dobiti stručnu podršku unapređenju poslovanja i daljnjeg razvoja poslovne ideje. Također edukacije i savjetovanja bit će dostupne i za fizičke osobe koje se žele odvažiti na poduzetnički pothvat i tek razvijaju svoju ideju.

Aktivnosti inkubatora koordinirat će voditelj inkubatora i djelatnici Grada Kastva, a tim stručnjaka/mentora vodit će naše korisnike kroz cijeli ciklus i biti im na raspolaganju. Tokom slijedeće godine nakon ulaska prvih stanara predviđena su dva ciklusa inkubacije.

Korisnici će proći dio baznih edukacija  iz područja poduzetništva, marketinga i menadžmenta, a nakon toga i niz specijaliziranih edukacija s mentorima, stručnjacima iz područja vezanih za digitalne i nove tehnologije, ekologiju i održiv razvoj te zaštitu okoliša. Uz edukacije korisnici će pohađati i radionice koji će im pomoći pri javnom nastupu, rješavanju problema i stresa u radnom okruženju te motivaciji.

Ovim pozivom želimo pozvati sve zainteresirane, kako buduće korisnike tako i poduzetnike i stručnjake s iskustvom koji bi se voljeli uključiti u mrežu mentora, da se već sada jave na kontakte Grada kako bi dobili više informacija o projektu te kako bi vidjeli mogućnosti njihova uključivanja u planirane aktivnosti.

Komentari