Poslovni klub PartneRi objavio novi drugi natječaj za projekte u kulturi, požurite, rok je blizu!

22

Poslovni klub PartneRi pokrenuo je drugi natječaj za projekte u kulturi, a prijaviti se mogu svi s područja Primorsko goranske županije, kao pojedinci s prebivalištem ili organizacije sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, samostalno ili u partnerstvu. Rok za prijave je do 06.prosinca ove godine, a dostavljaju na e-mail adresu info@partneri.hr . U predmet elektroničke poruke obavezno je navesti ‘Prijava – financiranje projekata’, uz napomenu da se svi detalji mogu se pronaći i na web stranici Poslovni klub PartneRi. Odabrani projekti iz ovog natječaja realizirat će se u razdoblju od 01. siječnja do 31.prosinca 2020.godine.

Poduzetnici riječkog područja u svibnju prošle godine pokrenuli su osnivanje udruge Poslovni klub PartneRi, prvu filantropsku udrugu poduzetnika u Hrvatskoj usmjerenu na kulturu čija je uloga unapređenje kvalitete života i istovremeno jačanje poslovne zajednice ovog područja.

Dodatni razlog ove inicijative je činjenica što Rijeka u 2020. postaje Europska prijestolnica kulture i što grad dobiva vrijednu titulu iz kulture koja predstavlja snažan poticaj za razvoj, a riječkim poduzetnicima pruža priliku da učine nešto kako bi ojačali kulturnu scenu. Stoga su podržali ideju i pokrenuli osnivanje udruge Poslovni klub PartneRI, prve filantropske udruge poduzetnika u Hrvatskoj usmjerene na kulturu.

U travnju ove godine Poslovni klub PartneRi objavio prvi natječaj za financiranje projekata u kulturi s ciljem podizanja kvalitete života u lokalnoj zajednici i promicanja društveno odgovornog ponašanja kroz ulaganja u kulturu, umjetnost i društvene inovacije.

Zbog velikog interesa umjetnika i kreativaca u prvom natječaju za financiranje projekata u kulturi, kada je prijavljeno 37 projekata od čega je odabrano šest, kao i zbog dugoročne održivosti ovog projekta Poslovni klub PartneRi na svojim web stranicama objavio je drugi krug natječaja za financiranje takvih projekata.

Ovaj natječaj obuhvaća kreativne projekte i umjetničke radove koji kroz kulturu, umjetnost i društvene inovacije nude realna i inovativna rješenja za potrebe lokalne zajednice, doprinose unaprjeđenju kvalitete života građana, stvaraju veću vrijednost za širu zajednicu, donose bolju vidljivost lokalne zajednice i na održiv način ostvaruju daljnji pozitivan društveni učinak u toj zajednici.

Poslovni klub PartneRi i ovom prilikom, kod objave drugog natječaja za financiranje projekata iz kulture, očekuje veliki broj prijavljenih projekata, a nakon drugog natječaja slijedi i onaj idući.

Financiranje projekata omogućuju članarine članova Poslovnog kluba PartneRi, koje kreće od gotovo simboličnih tisuću kuna godišnje za mikro tvrtke. Upravo one omogućuju daljnje širenje ovog projekta koji za cilj ima pokretanje zajednice uz unapređenje kvalitete života, ali ova inicijativa istovremeno povezuje i jača poslovnu strukturu riječkog područja.

Komentari