Poslovi kojima se zarađuje više od doktora

26
posao životopis

Doktor je oduvijek bilo cijenjeno zanimanje, doktori su imali visoki status u društvu, a znalo se i da su ti ljudi uglavnom bogati. Međutim, danas su se plaće doktora nešto promijenile pa su ih prestigli stručnjaci u nekim drugim područjima, evo i kojim.

Današnje je doba uglavnom tehnološko, stoga je potreba za kompjuterskim stručnjacima i IT menadžerima velika. Oni zarađuju više i od prosječnog odvjetnika ili fizičara. Zanimljivo je da za to zanimanje nije ključna diploma. Većina kompjuterskih mahera reklo je da su se sami obučavali.

Visoko plaćeni su i piloti i kontrolori leta. Školovanje za kontrolora leta traje dvije godine i prilično je skupo, no u Hrvatskoj školovanje polaznika preuzima Hrvatska kontrola zračne plovidbe. “Zračna” zanimanja odlično su plaćena, no zato je svakodnevno prisutna velika doza stresa.

pilot support

U nekim slučajevima dobar poslovni plan učinkovitiji je od diplome. Dobri poduzetnici mogu si zaraditi velike plaće, no to iziskuje i mnogo vremena i truda. Ipak, svoji su na svome, kao i freelanceri, koji također mogu svojom inicijativom zarađivati velike svote. Međutim, potrebno je vrijeme kada će freelancer steći reputaciju, a o načinu na koji si olakšati pridobivanje klijenata saznajte ovdje.

Mnogo zarađuju i zaštitari, no ne oni u bankama ili trgovačkim centrima, već osobni zaštitari slavnih ličnosti. Plaća ovisi o statusu i moći određene zvijezde, a najbolje prolaze čuvari američkih celebrityja. Za jednu večer holivudske zvijezde osiguravaju svojem tjelohranitelju honorar od tisuću dolara, a na godinu oni zarade i do 800 tisuća dolara.

Tko bi rekao da ćemo jednog dana biti plaćeni da se zabavljamo. Tako je to u poslu profesionalnog gamera. To je zanimanje također razvijenije u Americi, gdje se gamera tretira kao cijenjenog sportaša.

igrač kompjuterske igre

 

 

Komentari