Početak jednog divnog prijateljstva – Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i VARTEKS potpisali su sporazum o suradnji!

9
Dekanica TTF-a Gordana Pavlović i predsjednik uprave Varteksa, Nenad Bakić Foto/Varteks

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i VARTEKS potpisali su 11. ožujka 2019. sporazum o suradnji. Cilj ove suradnje je daljnje pozitivno poslovanje Varteksa te čitavog sektora tekstilne, odjevne i modne industrije u Hrvatskoj, objavili su iz VARTEKSA.

TTF i Varteks surađivat će na svim područjima od zajedničkog interesa, kroz znanstveno-istraživački i umjetničko-istraživački rad, što uključuje i suradnju na istraživačko-razvojnim projektima, prijava i realizacija zajedničkih istraživačko razvojnih projekata financiranih prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, kroz povezivanje s međunarodnim dionicima, sklapanje sporazuma o partnerstvu za razvoj novih tehnologija i proizvoda, suradnja u segmentu izrade doktorskih disertacija i projektnih zadataka u okviru doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija i izradu studija i ekspertiza.

Usto, surađivat će u razvoju obrazovnih programa, što uključuje izobrazbu zaposlenika tvrtkeVarteks kroz specijalističke seminare, radionice, predavanja te poslijediplomski doktorski studij Tekstilna znanost i tehnologija, suradnju u razvoju naobrazbe i izobrazbe kroz razvoj koncepta cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja, stručno i praktično usavršavanje studenata Fakulteta kroz studentske prakse, radionice, stručna predavanja itd.

Cilj ove suradnje je i lakše uvođenje studenata u svijet mode i tehnologija, stvaranje mladih stručnjaka sa širokim spektrom znanja i razumijevanja cjelokupnog procesa dizajniranja i proizvodnje odjeće i pružanje mogućnosti stipendiranja studenata svih smjerova obuhvaćenih djelovanjem Fakulteta te njihovog zapošljavanja po završetku studija od strane Varteksa i drugih trgovačkih društava u sektoru.

Prvi konkretni korak ove suradnje je pokretanje projekta „Razvoj mladih dizajnera“. VARTEKS će donirati / uložiti tkanine iz zaliha i arhiva svog, sada zatvorenog, proizvođača tkanina TIVAR, koji je proizvodio vunene i druge tkanine iznimne kvalitete i za vodeće svjetske modne kuće, a studenti TTF-a će uz vodstvo nastavnika TTF-a moći slobodno odabrati sve potrebne tkanine za samostalno kreiranje prototipova odjevnih predmeta te će uspješni prototipovi biti prezentirani na posebnoj reviji.  VARTEKS-a će otkupiti prava za serijsku proizvodnju najuspješnijih. Ovime će studenti steći uvid u cjelokupni proces u stvaranju odjeće od ideje, preko odabira tkanina do realizacije te konačne prezentacije i kasnije mogućeg plasmana na tržište, uz poštivanje zadanih okvira i rokova izvršenja.

Komentari