Od 26. lipnja, Uber u Splitu, Hvaru i Dubrovniku uvodi novu uslugu, tzv. UberBoat, odnosno  mogućnost naručivanja glisera. Korisnicima će na raspolaganju biti dvije usluge: transfer od kopna do otoka i obrnuto, te poludnevna ili cjelodnevna avantura.

Usluga transfera, primjerice, od Splita do Hvara i obrnuto, gliserom koji može primiti 8 osoba, stajat će 2600 kuna, dok će transfer, tzv. XL gliserom koji može primiti 12 putnika iznositi 3300 kuna. Cijena izleta ovisit će o prijeđenim miljama i trajanju izleta koji će putnici sami moći prilagoditi svojim željama. U Uberovoj ponudi će se naći i opcija Dijeljenje cijene s prijateljem, koja će korisnicima ponuditi mogućnost podjele troška plovidbe gliserom.

Plovidba će završavati na mjestu ukrcaja, a usluga noćenja na gliseru ili najma plovila bez prisutnosti kapetana neće biti dostupna.

Iz Ubera ističu kako su uvođenjem ove nove opcije željeli brojnim inozemnim turistima ponuditi novi način istraživanja i putovanja hrvatskom obalom, a u planu je i skorašnje širenje usluge i na druge jadranske gradove poput Šibenika, Zadra i Korčule.