Peti najbogatiji čovjek svijeta: na što Zuckerberg troši svoje milijarde

13

Prema podacima iz kolovoza ove godine Mark Zuckerberg posjeduje 68,2 milijarde dolara, što ga čini petim najbogatijim čovjekom na svijetu. Evo na što Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan troše novac.

Iako spada u najbogatije ljude svijeta, čini se kao da Zuckerberg vodi jednostavan život s obitelji. Njegova odjeća izgleda jednostavno, najčešće ga se može vidjeti u običnoj pamučnoj majici i hlačama, no odijevanje ga zapravo košta stotine pa i tisuće dolara.

Zuckerberg je viđen kako vozi “obične” automobile, marke koje vrijede do 30 tisuća dolara. Ipak, počastio se i jednim skupim sportskim autom – talijanski Pagani Huayra, koji se prodaje za oko 1,3 milijuna dolara.

U svibnju 2011. godine kupio je prostranu kuću u Palo Alto za 7 milijuna dolara, a sljedeće godine pokupovao je posjede oko svoje kuće potrošivši više od 30 milijuna dolara. Razlog je tome to što je želio svoju privatnost. Kupio je i posjed na otoku Kauai s bijelom pješčanom plažom te još nekoliko nekretnina. Njihovi posjedi dom su i za domaće životinje i kornjače.

Our farm animals are ridiculous.

Objavljuje Mark ZuckerbergSubota, 8. rujna 2018.

Zuckerberg ne ide baš na privatna putovanja, no kada putuje radi vlastitog užitka, to ga i košta: privatni prijevoz plus zaštitari iznosi 5 milijuna dolara. No to sve ide na trošak Facebooka.

Mnogo novaca ulaže u Inicijativu Zuckerberg Chan, filantropsku organizaciju koju je bračni par osnovao 2015. godine. Godinu dana kasnije uložili su 3 milijardi dolara u istraživanja svjetskih bolesti. Nadaju se da će se naći lijekovi za bolesti još za vrijeme života njihove djece.

Komentari