PBZ prva banka koja je zabilježila klijenta koji je pokrenuo svoje poslovanje putem sustava START

21

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ)  sudjeluje u sustavu START koji korisnicima omogućuje elektroničko pokretanje poslovanja iz vlastitog doma, 24 sata dnevno, kroz jedan elektronički postupak i u roku od svega nekoliko radnih dana. Koliko je ovaj projekt dobro dočekan i prihvaćen od strane korisnika govori i podatak da je već u prvim danima implementacije, PBZ prva banka koja je zabilježila pokretanje poslovanja od strane klijenta upravo uz pomoć sustava START. Za istaknuti je da su od predaje zahtjeva, obrada kod svih uključenih u proces i povratna informacija trajali nepuna dva radna dana.
Sustav START omogućava online komunikaciju sa Sudskim i Obrtnim registrom, Poreznom upravom, DZS-om, HZMO-om i bankom te podrazumijeva kraću proceduru osnivanja, manje troškova i potrebnih dokumenata.
Nositelj uspostave sustava START je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a sustav je operativno uspostavila Financijska agencija. Više informacija o START projektu dostupno je i na web stranicama Banke.

Komentari