PAR Poduzetnički kamp u sklopu Ljeta na gradini

Upoznajte se s programom PPK 2015: startup natjecanje i predavanja za javnost

264

Poznata stara izreka kaže da je svatko kovač vlastite sreće te su uistinu rijetki oni kojima se sreća osmjehne, pogotovo u svijetu poduzetništva i startupa. Na to ukazuju manje poznate činjenice o slavnim brendovima, poput one da je J.K. Rowling, autorica planetarno obožavanog Harrya Pottera primila preko desetak odbijenica za objavu prve knjige o danas svjetski poznatom čarobnjaku ili pak da su osnivača Starbucksa, milijardera u čijim proizvodima uživa cijeli svijet, banke odbile 200-tinjak puta. Zajedničko svima koji su uspjeli, bez obzira na odbijenice i negativizam, je jasna vizija, upornost i hrabrost.

Gospodarstvo i obrazovanje su prepoznali potrebu za pružanjem potpore inovacijama i idejama, osobito kod mladih. PAR je visokoobrazovna institucija koja svoje programe temelji na povezivanju tržišta i obrazovanja te je aktivno uključena u razvoj startup kulture kroz različite inicijative. To je budućnost naše ekonomije, pogotovo s obzirom na to da smo relativno mala zemlja. Stoga, PAR i ove godine organizira događaj kojim će ne samo osigurati vidljivost mladima s dobrom poslovnom idejom, već i pružiti potrebne resurse i nagraditi njihov trud vrijednim nagradama, kazala je dekanica PAR-a, Gordana Nikolić, dobitnica nagrade za najbolju hrvatsku poduzetnicu.

PAR Poduzetnički kamp (PPK) će se održati od 24. do 27. kolovoza u Rijeci. Uz edukacije i radionice namijenjene timovima s projektnim idejama, dio programa PPK-a će biti otvoren za javnost te će svi zainteresirani moći poslušati predavanja u sklopu programa Ljeto na gradini – Gradina znanja, u četvrtak 27.8. od 18 sati. Predavanja će se održavati na tri lokacije na Trsatskoj gradini; u mauzoleju, špilji i zapadnoj gradini, a ulaz će biti slobodan za sve građane.

Detaljnije informacije o programu i prijavama možete naći na službenoj stranici PPK-a.

Komentari