Ovo su sektori s najsretnijim i najzadovoljnijim djelatnicima

31

Jedna od najpopularnijih novogodišnjih odluka vrti se oko želje za nastavkom poteza o karijeri iz snova o kojoj smo uvijek sanjali. Imajući to na umu, stručnjaci iz SavoyStewart.co.uk pokušali su otkriti sektor s najzadovoljnijim djelatnicima koji će nam pomoći da se usmjerimo u pravom smjeru!

Anketiranjem 4.000 stručnjaka iz 20 različitih sektora o različitim aspektima i stvaranjem indeksa temeljenog na bodovima, oni mogu otkriti koji su sektori najzadovoljniji. Pa, koji su sektori najzadovoljniji?

Briga o djeci na vrhu je liste s najzadovoljnijim stručnjacima sa ukupno 239 bodova. Sektor je postigao najviše bodova za pozitivan utjecaj na druge (99), što ukazuje na to da su dadilje i odgojitelji djece najsretniji time kako njihov posao utječe na život ljudi.

Iako tek iza financija / bankarstva (90 bodova) kada je u pitanju zadovoljstvo osnaživanjem zaposlenika (86 bodova), stručnjaci za brigu djece postigli su najnižu ocjenu (-76) za stavke poput osobne naknade, a slijedi obrazovanje s -75 bodova. Financije i bankarstvo dolaze na drugo mjesto s 232 boda. Čini se da se djelatnici iz sektora financija i bankarstva osjećaju cijenjeno od strane njihovih poslodavaca s čak 90 bodova.

Nekoliko negativnih bodova (-2) oduzeto je za osobne naknade što čini financije / bankarstvo najzadovoljnijima njihovim plaćama, no unatoč tome, sektor je zauzeo treće mjesto po mentalnom zdravlju (-78), odmah iza zdravstva i obrazovanja.

Posljednje na popisu je ugostiteljstvo (83 boda), otkriveno kao najmanje zadovoljan sektor rada. S najnižim bodovima za karijeru (42) u svim sektorima, čini se da profesionalci iz ove industrije ne vide puno prilika za napredak u svojoj karijeri. Brojne negativne točke odnose se na mentalno zdravlje (-52) i osobne naknade (-75) što također pokazuje da nisu u potpunosti zadovoljni u industriji.

The-Sector-Most-Satisfied-with-Their-Job-SavoyStewart

Mentalno zdravlje i toksična kultura: na koji je sektor najviše ovo negativno utjecalo? SavoyStewart.co.uk otkrio je da su zdravstveni i obrazovni sektor bili najmanje zadovoljni kada je riječ o mentalnom zdravlju zaposlenih, sa alarmantnih -92, odnosno -82 boda. Kada je riječ o mentalnom zdravlju i toksičnoj kulturi, marketing i digitalni mediji (-54) i tehnologija (-44) bili su najnezadovoljniji sektori.

Imajući ovo na umu, SavoyStewart.co.uk razgovarao je s Lee Chambersom, psihologom i savjetnikom za dobrobit, kako bi bolje razumio kako osigurati zadovoljstvo poslom: “Iako je naš posao važan, ništa nije važnije od našeg zdravlja i dugotrajne sreće. Iz tog su razloga zdrave granice vitalne i smanjuju utjecaj koji rad ima na druga područja vašeg života. Ako počnete tražiti pozitivno radno okruženje ono će vas napajati pokazujući da je moguć uravnotežen život, a vas potiče činjenica da poduzimate mjere. Kada je riječ o toksičnom radnom mjestu, ovo su savjeti koje predlažem svojim klijentima: Budite usredotočeni na važne ciljeve i ogradite se od ogovaranja i okrivljavanja. Ako ne sudjelujete, ne dolijevate ulje na vatru. “

Poštena nagrada nasuprot sreći na poslu: Sveukupno pozitivno zadovoljstvo poslom u sektorima poput brige o djeci i javne sigurnosti pokazalo je da naknade nisu uvijek glavni čimbenik zadovoljstva poslom. Iz tog razloga, SavoyStewart.co.uk pitao je Lee Chambers o dilemi između zadovoljstva poslom i plaće:

“To je lijepa ravnoteža i važno je razmotriti kako bi vaš život imao koristi od dodatnog prihoda i da bi to mogao biti lijep posao, ali niti jedan posao nikada nije siguran, a stvari se uvijek razvijaju. Pretpostavimo da je situacija s plaćama značajno pitanje. U tom slučaju, vrijeme je da razmislite o tome i obratite se svom trenutnom poslodavcu, osiguravajući da artikulirate svoju vrijednost i da i dalje rastete i razvijate se. Možete razmisliti o preseljenju negdje drugdje ili o dodatnim načinima za ostvarivanje prihoda koji vam trebaju od vaših vještina. Kao što su studije pokazale, svrha i značenje aduta su, kada je u pitanju zaposlenje, dovoljna zarada da svoju financijsku dobrobit održite na stabilnom mjestu. “

Metodologija: 1. SavoyStewart.co.uk pitao je 4.000 stručnjaka u 20 različitih industrija (po 200 u svakoj industriji) da odgovore na pitanja vezana za zadovoljstvo radom.

2. Sudionici su trebali razvrstati svoje odgovore od 0 do 100 na temelju toga koliko se čvrsto slažu s izjavom. 0 je značilo da se uopće ne slažu, a 100 je značilo da su se čvrsto složili.

3. Pitanja su se sastojala od pozitivnih i negativnih izjava. Što je veći rezultat za pozitivne izjave, to je veći pozitivan utjecaj na zadovoljstvo radom. Pozitivne izjave korištene su za sljedeće kategorije: pozitivan utjecaj na druge, izgledi za karijeru, osnaživanje zaposlenika i radni odnosi.

4. Visoka negativna ocjena ukazuje na slabije zadovoljstvo radom. Negativne izjave korištene su za sljedeće kategorije: mentalno zdravlje, poštena osobna naknada i toksična kultura.

5. Pronađeni su prosječne ocjene za odgovore na svako pitanje, a zatim je izračunat zbroj svih prosječnih ocjena za svaku industriju kako bi se pronašao konačni rezultat. To predstavlja ukupno zadovoljstvo radom. Što je veći rezultat, to su ljudi (u prosjeku) zadovoljniji u određenoj industriji.

Komentari