Ove rijetke novčanice vatreni kolekcionari otkupljuju po sedam puta većoj vrijednosti

418

Kao što je u Hrvatskoj rijetka novčanica od 25 kuna, zbog toga što je gotovo svatko kome dođe u ruke zadrži za sebe i pravi kolekciju od njih. Tako je i s pojedinim novčanicama eura, kojima se, ako vam dođu u ruke, možete i dobro obogatiti.

Kako piše miss7, potencijalne novčanice za bogaćenje su one od 5 i 50 eura. Rijetke verzije novčanice od 5 eura koje su na meti kolekcionara su one kojima je u gornjem desnom kutu u crvenom okviru napisano pet istih brojeva.

Novčanice od 50 eura koje su postale skupocjene su one kojima je greškom na zaštitnoj traci ispisana vrijednost od 100 eura. Da bismo znali jesmo li naišli na rijetku novčanicu potrebno je okrenuti je suncu i vidjeti koja je vrijednost označena.

Vatreni kolekcionari za takve su novčanice spremni platiti mnogostruko veći iznos od njezine prave vrijednosti. Za novčanicu od 5 eura može se dobiti i do 35 eura, a za novčanicu od 50 eura do 350 eura.

Na ovakve primjerke u Hrvatskoj bismo mogli naići za koju godinu kad se uvede euro kao valuta. Guverner Vujčić najavio je da bi se uvođenje europske valute moglo izvesti do 2023. godine.

Komentari