Ova tvrtka novčano kažnjava zaposlenike zbog odlaska na WC – Smatra ih “lijenima”

45

U pokušaju povećanja produktivnosti, kineska tvrtka Anpu Electric Science and Technology donijela je kontroverznu odluku. Tvrtka je izrekla novčanu kaznu od 20 juana osoblju koje tijekom radnog dana obavi više od jednog posjeta WC-u.

Tvrtka sa sjedištem u gradu Dongguan u provinciji Guangzhou, u prosincu je sankcionirala sedam radnika. Da bi izbjegli probleme sa zakonom, taj su iznos odbili od bonusa, a ne od mjesečne plaće zaposlenika. Međutim, lokalne vlasti nisu ignorirale kontroverznu mjeru, navodi South China Morning Post.

Nakon istrage činjenica, službenici Općinskog ureda za ljudske resurse i socijalno osiguranje Dongguan potvrdili su da je pravilo nezakonito. Isto tako tražili su da Anpu Electric to ispravi i vrati novac kažnjenim zaposlenicima.

Tvrtka tvrdi da odlazak u kupaonicu nekoliko puta dnevno krši njezina interna pravila. Pravilo odobrava samo jedan posjet kupaonici dnevno i zahtijeva da ga zaposlenici zabilježe kod svog šefa. Voditelj tvrtke Anpu Electric objasnio je da je politika primijenjena jer su neki zaposlenici često pušili u kupaonici. Također je tvrdio da su zloupotrijebili tu izliku da manje rade i ljenčare, izvijestila je televizija Guangdong

“Nismo zaštićeni. Činjenica je da su radnici lijeni na poslu”, rekao je menadžer. “Uprava je puno puta razgovarala s tim radnicima, ali još uvijek nije postigla pozitivan rezultat.” Dodao je da su odlučili ograničiti zaposlenike, a ne otpustiti ih, jer im je teško zaposliti osoblje.

Izvor: My San Antonio

Komentari