Otvoren novi Porsche centar

431

Najavljivano kao događaj godine, otvaranje novog centra Porschea Rijeka, prema očekivanjima okupilo je veliki broj automobilskih poklonika, kao i mnogo lica s estrade i svijeta politike. Škurinje su jučer bile doslovno blokirane, a svi su putovi vodili u novu Porsche poslovnicu i prodavaonicu. Ja smatram da to znači jako puno za Rijeku i cijeli ovaj kraj. Mi smo 2003. godine startali s planovima da otvorimo jednu veliku auto kuću s četiri brenda, upravo sada smo to uspjeli. Sada je najbitnije da imamo najnovije standarde iz tvornice, prvi u centralnom istočnom dijelu Europe. Ovaj centar je sad najmoderniji u Hrvatskoj“-poručio je Neno Daniel Kovačec, izvršni direktor Porchea inter auta.

Riječani će na kupnju Porchea ipak još pričekati, ali zato će ovdje moći razgledati i nabaviti nova vozila Volkswagena, Seata, Škode, Audia te gospodarska vozila. Impresivni interijer novog poslovno prodajnog prostora Porschea Rijeka odiše prostranošću, a minimalizam u dizajnu izabran je kako bi upravo automobili bili u prvom planu.

U zabavnom djelu programa nastupili su Putokazi sa svojim Androida performansom, a Porsche Rijeka počastio je svoje uzvanike koncertima Tine Vukov i Marka Tolje. Program je vodila Tatjana Jurić koja je podijelila s nama vlastiti automobilski ukus. „Ovdje u ovom auto salonu ne možeš bit pre skroman, ja bi čak i kad bi birala neki dizajn, a Nijemci imaju prekrasan dizajn,  a s druge strane poznati su kao ekonomični auti, ja bi svakako izabrala jednog od ovih ekonomičnijih pa da kao žena manje trošim na benzin, a više na nešto drugo“-priznaje Tatjana Jurić.

Među modelima Porschea svatko ima svog favorita.  „Omiljeni model Porchea, to će biti stari 356, onaj popularni James Deanov, to je u srcu“-kaže Tin Mikulec, voditelj postprodaje Porchea inter auta.

„Moj osobni omiljeni  model, u principu volim sva vozila, moram biti iskren da mi je Porsche 11 od Carera najudobniji auto“-priznaje Kovačec.

U društvu se ideja kako su žene lošije vozačice uvriježila kao aforizam. No, što o rodnim predispozicijama u vožnji kaže Tatjana Jurić: „Upravo smo nedavno za potrebe naše produkcije u Zagrebu, radili jedno malo istraživanje i na kraju je zaključak bio taj da ne možemo generalizirat stvari, mislim da je to od osobe do osobe. Upoznala sam fantastičnih žena vozača, također i onih koje se baš ne snalaze a s druge strane ima i muškaraca koji su toliko izgubljeni u prometu, tako da nije za genralizirati“

Jučer je bilo dvostruko razloga za slavlje jer je uz otvaranje nove poslovnice Porchea, svečano objavljen i početak izgradnje novog Audi centra. Moto „Danas je sutra“ najbolje oslikava entuzijazam ekipe iz Porschea, stoga ne sumnjamo kako će ubrzo, uz Zagrepčane i Riječani u svom gradu moći kupovati modele ove luksuzne automobilske marke.

Maša Delić

Komentari