Otok Pag zajedno kroz edukaciju

315
Potpisivanje Ugovora Općina Povljana

Inicijativa koju je početkom listopada započeo Grad Novalja potpisivanjem sporazuma o suradnji s Obrazovnom Grupom Zrinski, nastavljena je u četvrtak, 22.listopada 2015, na otoku Pagu gdje su istu suradnju potpisali i Grad Pag, te općine Povljana i Kolan. Ovim sporazumima građani navedenih općina te Grada Paga po prvi puta će biti u mogućnosti studirati ne napuštajući svoj otok, što mnogi zbog usklađivanja radnih obaveza i školovanja, ali i troškova putovanja te boravka u drugom gradu do sada nisu bili u mogućnosti.

Domaćini i potpisnici ovog sporazuma, bitnog za razvoj cijelog otoka, izrazili su svoje zadovoljstvo i istaknuli značaj sustavnog rada na edukaciji i prvenstveno stvaranju kvalitetnih kadrova u turizmu, što je za ovaj otok od presudnog značaja.

Gradonačelnik Grada Paga, gospodin Željko Maržić u prepunoj gradskoj vijećnici dobio je veliki pljesak stanovnika Grada Paga te istaknuo kako najveći korak u obrazovanju počinje od naše djece, a najveći napredak u razvoju otoka omogućiti će nova znanja. Ta nova znanja producirati će stručnjake koji će nam omogućiti približavanje najboljim svjetskim gradovima.
Načelnik Općine Povljana, gospodin Ivica Pogorilić, istaknuo je da je današnji dan novi početak za sve stanovnike Općine Povljana te da će ovakvo ulaganje u edukaciju smanjiti deficit kvalitetno obrazovane radne snage, podignuti kvalitetu ponude te samim time i potrošnju, pomoći u produženju turističke sezone odnosno cjelogodišnjem turizmu te poboljšati kvalitetu života na samom otoku.

Potpisivanje ugovora - Grad Pag
Potpisivanje ugovora – Grad Pag

Načelnik Općine Kolan gospodin Josip Zubović u prepunoj vijećnici Općine Kolan izazvao je oduševljenje svih nazočnih jer je ovom suradnjom omogućio Kolanjcima da steknu nova znanja koja će primjenjivati u razvoju, modernizaciji i stvaranju boljeg prihoda kod svih poduzetničkih grana Općine Kolan, naročito kroz jačanje turizma, ali i kvalitetniji načina života stanovnika u Općini Kolan.

Gradonačelnik Grada Novalje gospodin Ante Dabo, koji je već potpisao sporazum o suradnji s Obrazovnom Grupom Zrinski, čiji je cilj sustavna edukacija građana, istaknuo je da ulaganje u znanje pruža građanima dodatnu mogućnost osobnog razvoja i kvalitetniji život na otoku, koji nije uvijek lagan, a novo školovani kadar pak podiže ponudu Grada Novalje generirajući njen daljnji razvoj mozaične turističke destinacije.

Na potpisivanjima sporazuma o suradnji osim domaćina bili su prisutni i predstavnici Obrazovne Grupe Zrinski:
– Predsjednik Obrazovne grupe Zrinski Vitomir Tafra, mag.oec.
– Dekan visoke škole Nikola Šubić Zrinski dr.sc.Ivica Katavić
– Prodekan za kvalitetu mr.sc Zdravko Tkalec
– Prodekanica za poslovnu suradnju i međunarodne odnose Hedda Martina Šola, mag.oec.

Potpisivanje ugovora  - Općina Kolan
Potpisivanje ugovora – Općina Kolan

Potpisivanju su prisustvovale i direktorice Turističkih zajednica Grada Novalje Marina Šćiran Rizner, dipl.oec i Općine Kolan Jelena Baričević Škoda, oec. Direktorica TZ Grada Novalje Marina Šćiran Rizner izjavila je da je zajednički projekt edukacije otočana poticajan po svim pitanjima daljnjeg razvoja otoka te znak da svi razmišljaju u istom smjeru, u cilju kvalitetnog napretka cijelog otoka Paga, ali i pojedinačno. Direktorica Turističke zajednice Općine Kolan, Jelena Baričević Škoda istaknula je značaj stalne edukacije te dodala da je to cilj kojem svi moramo težiti, a ovom će suradnjom to biti znatno olakšano. Pozicija Općine Kolan kroz strateški dokument Marketinške strategije Otoka Paga dobiva mogućnost da uz snagu branda našeg poznatog sira djeluje na stvaranju novih turističkih proizvoda i doživljaja.

Zaključak je svih prisutnih da edukaciju, studiranje i cjeloživotno učenje otok Pag uvodi u standard otočkog života, potičući sam razvoj otoka, a stanovnicima pruža bolju mogućnost rada, življenja i privređivanja.

Komentari