Odzvonilo lažnim diplomama i certifikatima? Startup iz Hrvatske pronašao rješenje

74

Nedavno je održan globalni Cardano summit na kojem je sudjelovalo 46 gradova, među kojima i Zagreb. Na summitu je predstavljen i novi hrvatski kripto startup Blockademia te njihova aplikacija koja koristi Cradano tehnologiju i omogućava decentralizirani sustav za provjeru autentičnosti dokumenata.

Kako su pojasnili, Blockademia osigurava trajnu, nepromjenjivu i sigurnu pohranu dokaza o autentičnosti bilo kojeg izdanog dokumenta te omogućava jednostavnu i brzu provjeru autentičnosti dokumenata, diploma, certifikata i drugih isprava, piše Poslovni dnevnik. Direktor Marin Kramarić kazao je kako sada kreću u prodaju tokena na Cardano blockchain tehnologije, a kako njihove klijente čine ustanove, laboratoriji, razne kompanije i tijela državnih i gradskih uprava koje izdaju dokumente koje je potrebno štititi od falsificiranja.

“Blockchain je zapravo jedna informatička mreža, raširena na tisućama međusobno neovisnih računala širom svijeta, koja je zaštićena jakom enkripcijom i drugim tehnologijama. Jednom zapisan podatak na blockchain trajan je, javno dostupan i nepromjenjiv, jer nijedna osoba ili organizacija nema mogućnost brisati/ mijenjati te podatke. Pokrenuti startup vezano uz blockchain, pa rekao bih, uz standardne izazove koje morate riješiti, poput formiranja kompetentnog i ozbiljnog tima – a tu smo zaista jaki – i dobar community poput Cardano zajednice, vjerojatno je lakše doći do potrebnih sredstava nego klasičnim putem. Do kraja iduće godine očekujemo Blockademiju potpuno operativnu na mainnetu. A dalje nema granica, idemo u cijeli svijet. Cilj nam je oblikovati svijet istinom”, zaključuje Kramarić za Poslovni dnevnik.

L.B.

Komentari