Slavoncima je Irska obećana zemlja, a kako bi put do nje skratili, pokrenuli su čak i peticiju za uvođenje zračne linije Osijek – Dublin, pišu Vijesti.hr. Tomislav Medved (23) iz Osijeka koji priliku za zaradu tijekom sezone kao kuhar u Irskoj ne propušta, kaže kako se put od Irske do Osijeka jednom odužio na 28 sati.

S istim problemom susreću se brojni Slavonci u Irskoj pa su organizirali su se u Udrugu Smaragdni otok i pokrenuli internet peticiju za izravnu zračnu liniju Dublin-Osijek, stoji u članku portala Vijesti.hr.

Ipak, prevelikog čuđenja nema, jer su postupci većinski mladih ljudi itekako razumljivi. Uzmemo li u obzir samo jednu činjenicu da im već nekoliko mjeseci kasne isplate naknade za stručno osposobljavanje, zaista nije teško shvatiti zašto se odlučuju bolju budućnost potražiti negdje drugdje.

Bude li se država i dalje na ovakav način odnosila prema onima “na kojima svijet ostaje”, mogli bismo očekivati ne samo nove avionske linije, već i nove aerodrome namijenjene ovoj svrsi.