Od sljedeće godine moći ćemo plaćati i preko Facebooka i WhatsAppa

16

Šuškalo se o Facebookovoj kripto valuti, a sada je sigurno. Facebook je službeno predstavio svoju novu kripto valutu Libru. Kripto valuta trebala bi se početi koristiti od 2020. godine, a već sada ima podršku brojnih partnera.

Libra će moći poslužiti za plaćanje online ili u dućanima, a moći ćete kripto valutu slati i prijateljima i to preko WhatsAppa i Facebook Messengera.

Libra će se moći kupiti domaćom valutom putem aplikacije Calibra. Za sada nije poznato u kojim zemljama će biti omogućena Libra, no aplikacija će se moći besplatno skinuti.

Kripto valuta je dobila podršku 20 kompanija, među kojima su i Mastercard, PayPal, eBay, Spotify, Vodafone te Uber i Lyft, čije će se usluge moći plaćati Facebookovom kripto valutom.

Facebook jamči sigurnost trgovanja tom kripto valutom te privatnost korisnika. U slučaju gubitka novca, odnosno krađe, Facebook obećava da će korisniku vratiti izgubljena sredstva.

Ulogu upravljanja sistema imat će Libra Association, koja je nezavisna i neprofitna organizacija sa sjedištem u Švicarskoj, a ima funkcije potvrđivanja transakcija putem blochcaina i upravljanje rezervama Libre.

Komentari