Novi hotelski resort u Rijeci: 60 milijuna eura vrijedna “Costabella” bit će gotova do 2020.

340
Gradilište na Costabelli

Nakon godinu dana pripremnih radova, započinje druga faza izgradnje 60 milijuna eura vrijednog hotelskog resorta Costabella.

Drugu fazu radova najavili su vlasnik grupacije JTH Jaroslav Trešnjak i direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić, uz prisustvo gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.

Kako je kazao Brnčić, prva faza radova, koju je izvela tvrtka GP Krk, uključivala je rušenje postojećih objekata i prometnica; prelaganje svih instalacija u zoni zahvata te u okolici; zaštitu građevinske jame uz pilote i mlazni beton koja je osigurala stabilnost Opatijske ulice; realizaciju grubih terenskih radova koji su uključivali odvoz 8 213 m3 zemlje, odnosno nepogodnog materijala na daljnje korištenje. Vapnenac u količini od 52 112 m3 deponiran je u moru, gdje će naknadno biti iskorišten kao konstrukcijski materijal za izgradnju plaže.

Osvrćući se na pitanja koja su se pojavila u javnosti o načinu nasipavanja mora, Brnčić je istaknuo kako se svi radovi obavljaju u skladu sa zakonom i izdanim dozvolama, posebno istaknuvši kako je u ponedjeljak izdana uporabna dozvola, a inspekcijskim nadzorom je potvrđeno da se svi radovi odvijaju vodeći računa o zaštiti okoliša. Od nasipanog materijala polovica se nalazi ispod mora i služit će za razbijanje valova, a ostatak će postati luksuzna plaža.

Vlasnik grupacije JTH Trešnjak zahvalio se gradu na potporu i stručnoj suradnji, koji su pridonijeli uspješnom završetku prve faze izgradnje, izražavajući nadu da će i tijekom radova koji predstoje moći računati na takvu podršku. „Moj san je izgraditi jedinstveni hotelski kompleks u Hrvatskoj,“ kazao je Trešnjak.

U ponedjeljak, 6. lipnja, službeno će početi li. faza gradnje hotelskog resorta Costabella, koja uključuje gradnju hotela, vila i prometnica u sklopu terena, uključujući i ugradnju svih potrebnih instalacija. Ove će radove izvoditi tvrtke GP KRK i KAMGRAD kao zajednica ponuditelja. Predviđeno trajanje radova je 11 mjeseci, nakon čega slijedi opremanje, a hotel bi prve goste mogao primiti početkom 2020. godine.

Izgradnja luksuzne plaže, koja će s resortom Costabella biti izravno spojena tunelom, počet će u listopadu, kako podmorski radovi ne bi ometali lokalna stanovništvo i goste koji se nalaze u susjedstvu budućeg resorta.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potvrdio je kako se svi radovi odvijaju uz potrebne dozvole, podsjetivši kako je uvjet za izgradnju resorta, koji je Grad postavio, neprekidanje šetnice, kako bi je građani i dalje mogli koristiti. Istaknuo je veliku važnost izgradnje turističkog resorta u gradu koji se sve više razvija i kao turistička destinacija.
„Vesele najave da bi resort mogao biti gotov do 2020. godine, što znači da će svi oni koji dođu u Rijeku, koja će te godine ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture, moći odsjesti i u ovom hotelu,“ kazao je gradonačelnik, čestitavši Trešnjaku na radovima izvedenim u najavljenim rokovima.

Financiranje projekta osigurano je kreditom od strane J&T hrvatske banke i J&T češke banke. Trenutno se vode pregovori s budućim operaterom hotelskog resorta, koji će biti svjetski lanac Hard Rock International.

Budući resort imat će 198 soba u hotelu i vilama, a od popratnih sadržaja imat će i prostor objekta za sastanke, sportske sadržaje, sadržaje za djecu te brojne ugostiteljske sadržaje, a osim 5 tisuća i 769 kvadratih metara velike plaže, gosti će moći uživati i u unutarnjem i vanjskom bazenu.

Komentari