Nova studija pokazuje da je 50% milenijalaca napustilo posao zbog mentalnog zdravlja – i to govori o nekim od najvećih problema koji muče čitavu generaciju

32
Photo by Helena Lopes from Pexels

Polovica milenijalaca i 75% generacije Z napustilo je posao zbog mentalnog zdravlja, prema studiji koju su proveli Mind Share Partners, SAP i Qualtrics objavljenoj u Harvard Business Review. Studijom, koja se osvrnula na izazove i stigme mentalnog zdravlja na američkom radnom mjestu, anketirano je 1.500 ispitanika u dobi od 16 godina i starijih koji rade puno radno vrijeme.

To je znatno više od ukupnog postotka ispitanika koji su napustili posao zbog mentalnog zdravlja – 20%, pokazalo je istraživanje. To ukazuje na “generacijski pomak u svijesti”, napisali su autori izvješća Kelly Greenwood, Vivek Bapat i Mike Maughan.

Taj pomak ne čudi s obzirom da su milenijalci također postali poznati kao “terapijska generacija”. Oni su svjesni svog mentalnog zdravlja i pomažu u destigmatizaciji terapije, napisala je Peggy Drexler u eseju za Wall Street Journal.

Milenijalci, rekla je, terapiju vide kao oblik samopoboljšanja – a oni pate i od želje da budu savršeni, zbog čega osjećaju da nisu ispunili očekivanja.

Depresija postaje sve češća među milenijalcima

Depresija je u porastu među milenijalcima –  47% porasta dijagnoza depresije od 2013. godine, navodi se u izvješću Blue Cross Blue Shield. I naknadna studija Blue Cross Blue Shield otkrila je da su milenijalci manje zdravi nego što su bili Gen Xers-i u njihovoj dobi i vjerojatnije da će biti manje zdravi s godinama.

Više milenijalaca i umire  – smrtnim slučajevima povezanim s drogom, alkoholom i samoubojstvom, izvijestio je Jamie Ducharme za TIME pozivajući se na izvještaj javnozdravstvenih grupacija Trust for America’s Health and Well being Trust. Iako su se ove smrti povećale u svim dobima u posljednjih 10 godina, najviše su se povećale među mlađim Amerikancima, izvijestio je Ducharme.

Izgubljeno je 36.000 američkih milenijalaca samo u 2017. godini, navodi se u izvješću. Predoziranje drogom najčešći je uzrok smrti.

Postoji nekoliko razloga koji stoje iza toga, a jedan od njih je taj što su mladi odrasli skloniji sudjelovanju u rizičnim ponašanjima. Međutim, izvješće je identificiralo i druge strukturne čimbenike – naime brojne tisućljetne probleme s kojima se suočavaju: dug za studentske zajmove, zdravstvo, skrb za djecu i tržište skupih stanova.

Ova četiri troška dio su velike američke krize pristupačnosti koja uzrokuje da milenijalci neprestano financijski zaostaju.

Komentari