Nova prilika za startup „juniore“ ili one koji to žele postati – ubrzo kreće novi ciklus besplatnih edukacija za razvoj projekata

27

Četrdeset pet timova i toliko inovativnih, društveno korisnih projekata prošlo je do sada program za razvoj poslovne ideje s pozitivnom društvenim učinkom u sklopu projekta BAIF. U sklopu online edukacija u trajanju od tri do četiri tjedna, sudionici su uz pomoć trinaest renomiranih mentora različitih ekspertiza iz prve ruke učili kako svoju ideju razviti u pravi mali posao spreman za investiciju, rast i uspjeh. Trening program završava trodnevnim „bootcamom“ uživo u sklopu kojeg sudionici mentorima i potencijalnim investitorima prezentiraju svoj projekt.

 

U tijeku su prijave za program u Rijeci, i zainteresirani sudionici mogu se prijaviti putem linka www.baif.hr/prijavisedo 25. lipnja 2021 godine. Program u Rijeci se provodi od 28. lipnja do 16. srpnja 2021. godine, dok će bootcamp biti 14., 15. i 16. srpnja 2021. godine.

Dosadašnji sudionici programa kao najveću vrijednost istaknuli su upravo konstruktivne savjete iskusnih  mentora koji su im pomogli u procjeni održivosti i uspjeha njihove poslovne ideje. “Mentori pružaju podršku u svakom segmentu razvoja ideje. Neki polaznici su na bootcamp došli s jednom poslovnom idejom, u suradnji s mentorima ustanovili da ona nije poslovna održiva i razvili jednu sasvim novu ideju!”, naglasio je Emanuel Stojanov iz StojanovConslutinga.

 

Edukacijski program odvija se elektroničkim putem, korištenjem BAIF LMS platforme. Lekcije su unaprijed snimljene i mogu se proći bilo kada, a pojedina cjelina otvara se ponedjeljkom i ostaje otvorena do završetka programa. Osim videolekcija, polaznici programa dobivaju popratne materijale, korisne predloške za primjenu raznih metodologija te alat u MS Excelu za poslovno planiranje. Kroz tri tjedna edukacije koju vodi Krešimir Delač sa svojim timom ispred tvrtke Simulus, timovi rade na prepoznavanju prilika u okruženju, postavljanju poslovnog modela te izradi financijskih projekcija. Na kraju programa najbolje ideje će se bodovati za BAIF financijski instrument s potencijalom privlačenja vlastitog poslovnog anđela.

 

Uz poslovne alate, primjenjiva znanja i povezivanje s uspješnim poduzetnicima, ulaskom u program projekti će dobiti na medijskoj vidljivosti i prepoznatljivosti! Također, svim sudionicima, HUP Udruga malih i srednjih poduzetnika kao dodatnu podršku u stasanju njihovog projekta, omogućiti će pristupanje u članstvo bez plaćanja članarine u prvoj godini.

 

„Iznimno nam je zadovoljstvo da smo domaćin programskog turnusa Rijeka te da ćemo ugostiti timove na trodnevnom bootcampu u PAR-u. Ovaj obrazovni program za poduzetnike početnike nadopunjen je podrškom iskusnih mentora te sveobuhvatnom i strukturiranom podrškom stoga je idealna prilika za pronalazak poslovnog anđela odnosno financiranje projekata s društvenim učinkom“ – naglasila je Gordana Nikolić, dekanica PAR-a i predsjednica HUP Udruge poslodavaca u obrazovanju.

 

Nositelj projekta je Krapinsko-zagorska županija dok su koordinatori Hrvatska udruga poslodavaca, Zagorska razvojna agencija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Feelsgood Capital Partners. Projekt je ukupno vrijedan 318.441,63 EUR, od čega se kroz potporu Europske komisije, EASI program, sufinancira 249.641,63 EUR, a ostatak sredstava vlastiti je doprinos partnera.

 

BAIF  (Business AngelsImpactFund) projekt je kojim se priprema novi financijski instrument u Hrvatskoj koji će uključiti poslovne anđele, institucionalne ulagače i organizacije za poslovnu potporu u inovativne akcije za razvoj alternativnog tržišta kapitala s ciljem usmjeravanja na ulaganja s društvenim učinkom.Program je obogaćen zanimljivim podcastima u režiji Zagrebačke banke i dodatnih gostiju iznenađenja za sve polaznike. Program u Rijeci također podupiru Visoka poslovna škola PAR te Centar za inovacije i poduzetništvo Rijeka.

 

Više o programu možete pročitati putem web stranice projekta: www.baif.hr

Komentari