Najveća svjetska konferencija o pametnim telefonima upravo je otkazana zbog epidemije koronavirusa

20

Organizatori Mobile World Kongresa u Barceloni, GSMA, u srijedu su priopćili kako je konferencija otkazana zbog zabrinutosti zbog koronavirusa.

“S obzirom na sigurno i zdravo okruženje u Barceloni i zemlji domaćinu, GSMA je otkazala MWC Barcelona 2020, jer globalna zabrinutost zbog izbijanja koronavirusa, putovanja i drugih okolnosti onemogućava GSMA da održi događaj , “glasi izjava.

Velike tvrtke, uključujući LG, Amazon, Sony, Ericsson, Facebook, Nvidia, MediaTek, Sprint i Vivo, već su se povukle iz događaja zbog zabrinutosti zbog putovanja uslijed prijetnje coronavirusom.

Druge tvrtke također su poduzele akciju u svjetlu problema s koronavirusom. Xiaomi je rekao da poduzima dodatne mjere opreza.

GSMA je u nedjelju u priopćenju za javnost najavila da će MWC nastaviti prema planu,  iako su se neke od najvećih tvrtki povukle, rekavši da će 2800 izlagača prisustvovatidogađaju.

MWC je obično lansirna platforma za nove uređaje i tvrtke ju često koriste kako bi najavile nove pametne telefone i drugu tehnologiju. Na ovogodišnjem događaju, 5G povezanost je trebala biti jedna od osnovnih tema.

Otkazivanje MWC-a zasigurno će utjecati na poslovanje koje tvrtke obično vode tijekom konferencije. No, pomalo ironično, posao će se sigurno nastaviti u svijetu povezanom pametnim telefonima.

Komentari