Danas je predstavljen Sport Infinity, istraživački projekt pod vodstvom adidasa, kojeg financira Europska komisija, a koji okuplja niz akademika i stručnjaka iz industrije, a temelji se na kombiniranju “istrošenih” sportskih proizvoda s viškom materijala iz drugih industrija. Tako bi kopačke ubuduće mogle sadržavati materijale poput ugljikovih vlakana koja se koriste u proizvodnji zrakoplova do vlakana kopački kojima su igrači zabijali golove tijekom svjetskih prvenstava.

Ideja je da ljubitelji nogometa i proizvođači opreme mogu stalno redizajnirati i reciklirati svoje proizvode iz snova korištenjem obnovljivih 3D super-materijala.

Svaki gram sportske opreme, uključujući i kopačke Lea Messija, iskoristit će se i preoblikovati u sklopu procesa u kojem ne nastaje otpad, ne koriste se sredstva za lijepljenje te koji potrošačima pruža više prostora za personalizirani pristup no ikada prije.

Novi super-materijal pretvorit će svakog ljubitelja sporta u dizajnera. Isti par kopački moći će se redizajnirati koliko to puta njihov vlasnik poželi, bez brige stvaranju otpada. Bilo da je riječ o praćenju najnovijih trendova ili ispunjenju potreba same igre, ljubitelji nogometa više nikada neće nositi stare kopačke.

adidas i Europska komisija započeli su ovaj projekt u lipnju 2015., skupa s još devet vodećih tvrtki i institucija iz relevantnih branši: BASF SE; KISKA GmbH; FILL Gesellschaft m.b.H.; Friedrich- Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU); OECHSLER AG; University of Leeds, Centre for Technical Textiles (CTT); Association CETI (Centre Européen des Textiles Innovants); Hypercliq E.E..