Meso uzgojeno u laboratoriju uskoro dolazi na tržište

268
stanično uzgojeno meso
Photo: Mosa Meat

Kako bi se zaštitile životinje od prekomjenog klanja i spriječila ugrađena patnja koje životinje prolaze za vrijeme svog života, uskoro nam na tržište stiže meso uzgojeno u laboratoriju.

Prve primjere tako proizvedenog mesa planira proizvesti nizozemska komapnija Mosa Meat, a prvo lansiranje proizvoda predviđeno je za sljedeću godinu ili najkasnije 2021 godine.

“Ušao sam u posao nastojeći riješiti probleme prijetnje sigurnosti hrane i visoke cijene koju podnosi okoliš proizvodnjom mesa uzgojem stoke. Obrok od pravog mesa mogao bi 2035. godine biti toliko skup i moralno upitan kao što je danas pašteta koja se pravi od jetre šopanih gusaka”, slikovit je Mark Post, osnivač Mosa Meata.“ – prenosi Lider.

Svi proizvođači koji razmišljaju o stanično uzgojenom mesu, ovog su se mjeseca okupili u San Francisku kako bi razmijenili mišljenja i dogovorili se oko budućih koraka i komuniciranja novine prema svjetskom tržištu. Iako je meso uzgojenu u laboratorijima, kako se ne bi stvorila određena odbojnost odlučeno je da će se takva vrsta mesa zvati – stanično uzgojeno meso.

Ovakav novitet na tržištu sigurno će pozdraviti svi ljubitelji prava životinja, ali i vegeterijanci i vegani. Najviše nas zanima kvaliteta takve vrste mesa, a više o tome sigurno ćemo saznati kada se približi vrijeme lansiranja prvog stanično uzgojenog mesa.

Komentari