Kuvajćani preko Končara u Uljaniku žele dovršiti naručeni brod za prijevoz stoke, ministar Horvat o tome pojma nema!

26

Danko Končar mogao bi se vratiti u pulsko brodogradilište u stečaju, kako bi ondje gradio brodove. O ovoj neslužbenoj informaciji piše piše Glas Istre.

Končar, kao nesuđeni strateški partner pulskog škvera, navodno već neko vrijeme pregovara s čelnicima kuvajtske kompanije Livestock Transport & Trading Co. K. S. C. koji su, usprkos svim problemima s kojima su se susreli u Puli, i dalje, navodno, zainteresirani za naručeni brod za prijevoz stoke, zadnji brod s Uljanikovih navoza, za čiju je gradnju ugovor sklopljen u rujnu 2015., nakon godinu i pol dana zajedničkog rada na projektu.

Kuvajćani bi, navodno, financirali gradnju broda, a Končar bi preuteo realizaciju, odnosno, u suradnji sa stečajnim upraviteljem, iznajmio Uljanikovu infrastrukturu i angažirao radnike?!

U Kermas Grupi ovu inforamciju, piše Glas Istre, ne potvrđuju, ali ni demantiraju, no prema vrlo konkretnim razgovorima koji su, navodno, odrađeni s potencijalnim lokalnim partnerima u tom projektu, prema pisanju Glasa Istre, izgledno je da bi uskoro moglo doći do dogovora s Kuvajćanima.

Ministar gospdarstva Darko Horvat izjavio je kako nema informaciju o povratku Danka Končara i njegove Kermas grupe “u igru” za preuzimanje Uljanika. 

Ukoliko se ova inforamcija pokaže točnom, Uljanik bi  trebao “spasiti” čovjek, koji je prije nekoliko dana, kao vlasnik i predsjednik Uprave trogirskog brodogradilišta,otkazao kolektivni ugovor u Brodotrogiru i svim drugim povezanim tvrtkama u kojima drži udjele, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo radnika i sindikata. U Brodotrogiru ponavlja se već poznati scenarij, plaće kasne, a sindikalisti prijete prosvjedom.

 

Komentari