Kupujete li u trgovačkom lancu koji “štima” svoje djelatnike?

40

Tko ne bi volio dobiti plaću za svibanj i još 4 tisuće kuna novčane nagrade. Djelatnicima Lidla taj je san postao stvarnost. Iz trgovačkog lanca takvim potezom naglašavaju da brinu o svojim zaposlenicima.

Dodatnim novčanim nagradama u Lidlu pridružuju se i obavezne božićnice, uskrsnice, darovi za djecu povodom blagdana, rođenja djeteta i prvog dana škole. Uz to plaće zaposlenika u Lidlu u neprestanom su rastu.

Zadnja povišica zaposlenike je dočekala početkom ožujka ove godine, kada je plaća porasla za 10 do 12 posto. Već 7 godina Lidl nosi Certifikat Poslodavac partner te se godinama održava na drugom mjestu na listi poslodavaca prvog izbora. Na prvom je mjestu dm-drogerie markt, a za njim slijedi Müller.

U Lidlovom je poslovanju naglasak na zaposlenicima, kojima se omogućava kontinuiran rast i stručna usavršavanja. Djelatnici imaju prilike seliti se na radna mjesta i u druge države. Svake godine Lidl zapošljava i sezonske radnike, koji nakon sezone mogu postati i stalni zaposlenici.

Lidl spada među 10 vodećih njemačkih maloprodajnih trgovina, a njegovo širenje po Njemačkoj započelo je 70-ih godina. Kasnije se proširio po cijeloj Europi, a sada ostvaruje rast i izvan granica Europe.

U Hrvatsku je taj njemački trgovački lanac stigao 2006. godine. Trenutno je na području Lijepe Naše 97 trgovina te dva logističko-distributivna centra. Lidl zapošljava više od 2.300 radnika, a planira i proširenje, tj. povećanje svojih poslovnica u Hrvatskoj.

Komentari