Koristite li ovu aplikaciju za prodaju koja donosi zaradu i do 300 tisuća dolara?

53

U naletima slobodnog vremena tinejdžeri su se posvetili online poslu, za koji nisu ni sanjali da će postići današnji uspjeh. Kreirali su aplikaciju za kupovinu Depop, koja je od 2011. kada je nastala do danas pridobila velik broj korisnika i prikupila 62 milijuna dolara.

Aplikacija je miješana verzija eBaya i Instagrama. Prodavači koji je koriste mogu napraviti dobru zaradu. Neki od prodaje dobivaju i do 300 tisuća dolara na godinu, rekla je jedna od osnivačica aplikacije Rachel Swidenbank.

Poveznica s Instagramom je u tome što kupci mogu komentirati, lajkati ili spremiti objavu koja im se sviđa kako bi lakše kasnije pronašli ono što su namjeravali kupiti.

Depop za prodaju i kupnju može koristiti svatko tko posjeduje smartphone, a registracija se vrši preko e-mail adrese. Od prodaje se korisnicima uzima 10 posto i odgovorni su za poštarinu. Nakon kupnje korisnici mogu dati osvrt na prodavača i ocijeniti ga, što će biti vidljivo drugim kupcima.

Od pokretanja aplikacije 2011. do sada Depop je skupio 13 milijuna korisnika u 147 zemalja. Najmnogobrojnija je mlađa populacija, koja čini 90 posto korisnika. Tako je vizija tadašnjih tinejdžera koji su pokrenuli aplikaciju ostvarena jer su nastojali dati priliku mladima da razviju svoje poduzetničke sposobnosti.

Aplikacija je namijenjena za sve vrste prodaje. Osim muške i ženske odjeće postoje još i kategorije kao što su nakit, umjetnost, tehnologija, kućanstvo, djeca, ljepota, sport, filmovi, knjige, glazba i drugo. Korisnici odabiru kategorije te dodaju opis predmeta koji prodaju. Dodaju se i fotografije ili video, a podijeliti se može i na Instagramu kako bi oglas bio još vidljiviji.

Komentari