Pod geslom „Stvarno dobra klopa za klince“, u srijedu je u zagrebačkom Impact HUB prostoru pred brojnim ravnateljima zagrebačkih vrtića i škola predstavljen prvi hrvatski catering specijaliziran za prehranu djece pod nazivom Kliklop.

Glavni cilj ovog projekta je pripremati kuhane obroke od domaćih, provjerenih i prirodno uzgojenih namirnica s hrvatskih OPH-ova i dostavljati ih u vrtiće, škole i obitelji. Tako se u Kliklop obrocima mogu naći klice, različite sjemenke, ghee maslac, kokosovo ulje, brašna dobivena od orašastih plodova i sve ono što s pravom nosi naziv superhrana.

Njihovi jelovnici plod su suradnje između nutricionista i kuhara, a sve kroz brigu, poštovanje i pravilnu pripremu namirnica kako bi one zadržale sve najbolje hranjive vrijednosti. Također, ideja je naučiti djecu da uživaju u različitim vrstama hrane te kreiraju zdrave i kvalitetne prehrambene navike dugoročno. Zdravi obroci ove mlade tvrtke uskoro bi se mogli naći na jelovnicima nekih škola i vrtića s kojima osnivačice upravo pregovaraju.

Iza ove inovativne poduzetničke priče stoje tri prijateljice: profesorica klavira Ivana Bedenik, poslovna menadžerica Irena Donaj te novinarka i PR menadžerica Maja Profuntar. Najnoviji član njihovog  tima je Ivan Orlović, vrhunski majstor u kuhinji.

Cijela priča o Kliklopu razvila se i realizirala uz veliku pomoć poduzetničkog inkubatora Impact HUBA Zagreb, u kojemu su sudjelovale od ožujka do lipnja 2016. godine.

Pobjedom na natječaju Impact HUBA Zagreb te internom natječaju Unicredit Foundationa „Your Choice, Your Project“, osvojile su sredstva kojima su pokrenule svoje poslovanje.

Trenutno Kiklop obroke dostavljaju u vrtiće i škole na području Zagreba, a kroz koju godinu plan je i proširenje na veće konkurentno tržište.

Više informacija o projektu možete pronaći na web stranici i facebook stranici.

Foto: Women in Adria