Kako izgleda rad medicinske sestre / tehničara nasuprot saborskog zastupnika?

26

Stranica Nurse.hr na društvenim mrežama objavila je zanimljivu usporedbu života medicinske sestre / medicinskog tehničara i saborskog zastupnika. Razlike su i više nego očite, a njihovu objavu, u potpunosti iskrenu i realnu, prenosimo u nastavku:

Medicinska sestra: Ide u noćnu, vozi deset km, dolazi na posao koji traje dvanaest sati, dijeli večeru i terapiju, daje lijekove i injekcije, žlicom hrani one koji sami ne mogu jesti, pere i presvlači pacijente, brije muškarce koji to sami ne mogu, javlja se cijelu noć na zvono pacijenta, pazi na infuzije kod onih koji ih dobivaju. U 2 sata zaprima i smješta novog pacijenta kojeg je hitna dovezla. U 3 sata im čovjek zapadne u arest, traže doktora i oživljavaju ga. Nakon dvanaest sati vozi se doma opet 10 km, jedva gleda i čeka da legne u krevet. Plaća: 6 tisuća kuna.

Saborski zastupnik. Probudi se ujutro u stanu kojeg ne plaća, odluči da mu se danas ne da ići na posao pa ode u grad na kavu. Pročita novine. Ogladni pa ode u Sabor na ručak za par kuna. Možda se odveze javnim prijevozom kojeg ne plaća ili zove vozača da dođe po njega. Onda je već toliko umoran da ode u stan koji ne plaća malo pogledati Tv i odspavati. Plaća: 20 tisuća kuna plus dodaci.

Medicinska sestra nema pravo na benifecirani radni staž i povlaštenu mirovinu, a saborski zastupnik ima.”

Snimka zaslona 2020-10-16 091345
Izvor: Screenshot Facebook

Komentari