INA i Općina Kostrena potpisale Memorandum o razumijevanju

Memorandum je rezultat zajedničkih nastojanja u poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice

265

U Vijećnici Općine Kostrena danas je održano svečano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Ine i Općine Kostrena s ciljem dodatnog unaprjeđenja kvalitete života lokalne zajednice te poboljšanja zaštite okoliša. Memorandum su u ime Ine potpisali Bengt Oldsberg, Inin izvršni direktor za rafinerije i marketing te Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka, a u ime Općine Kostrena Mirela Marunić, načelnica Općine Kostrena.

Obraćajući se prisutnima, Ivan Krešić, član Uprave Ine, izjavio je: “Memorandum o razumijevanju za Inu, a uvjeren sam i za Općinu Kostrena, ima veliku važnost jer njime, ne samo formalno obilježavamo trud dosad uložen u izgradnju našeg partnerstva, nego se obvezujemo i na jačanje tog partnerstva, a sve s ciljem poboljšanja kvaliteta života u lokalnoj zajednici Kostrene i povećanjem razine zaštite okoliša”.

Načelnica Općine Kostrena, Mirela Marunić, ovom prilikom je istaknula: “Briga o okolišu i kvaliteti života naših mještana, jedno je od najvažnijih pitanja za našu Općinu. Općinski vijećnici i ja kao načelnica, aktivno sudjelujemo u provedbi svih projekata kojima se nastoji osigurati čist i siguran okoliš. Uvjerena sam da ćemo i ovim Memorandum o razumijevanju učiniti korak naprijed u tom nastojanju”.

INA Kostrena

Memorandum o razumijevanju proizašao je kao rezultat zajedničkih nastojanja Ine i Općine Kostrena za poboljšanjem kvalitete zrake, dodatnom smanjenju razine buke te sprječavanja incidenata i podizanja ekološke svijesti i kvalitete života ljudi na području Općine Kostrena te dodatnim unapređenjem odnosa i rješavanja otvorenih pitanja. Memorandumom se također podrazumijeva konstruktivan dijalog i oko pitanja budućeg razvoja riječkog rafinerijskog sustava, projekata vezanih za izgradnju komunalne infrastrukture od zajedničkog interesa za obje strane, kao i suradnja na poticanju razvoja civilnog društva na području Općine Kostrena.

Kao aktivan član lokalne zajednice Kostrena, INA se i u protekloj i ovoj godini dokazala kao pouzdan partner u brojnim projektima i manifestacijama u Kostreni, a za što joj je i prilikom potpisivanja Memoranduma uručena i zahvalnica od strane Turističke zajednice Općine Kostrena.

Komentari