Imitira li to Jeff Bezos, najbogatiji čovjek svijeta, Milana Bandića?

14

Tvrtka Amazon u zakup je dobila više od 900 hektara zemljišta u blizini Cincinnatija, na kojem gradi zračnu luku vrijednu 1,5 milijardi dolara. Radovi su počeli na neočekivan način. Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos napravio je simbolični prvi korak, što podsjeća na ono što je napravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju radova gradnje žičare.

Naime, Jeff Bezos nenajavljeno se pojavio na otvaranju radova i sjeo u bager kako bi prvi podigao zemlju i tako „prerezao vrpcu.“ Sudeći prema njegovim riječima, osnivaču Amazona bilo je zabavno nakratko preuzeti novu ulogu.

Početkom ove godine istu je gestu napravio i Milan Bandić pri otvorenju radova sljemenske žičare. Gradonačelnik je u radnom odijelu sjeo u bager i iskopao prvu rupu. Za to se Bandić i pripremao tako da je upisao tečaj za bagerista. Bandić je u vezi s izgradnjom žičare bio optimističan i najavio da će biti gotova za 15 mjeseci.

Zanimljivo je kako su i Bezos i Bandić došli na istu ideju, no zagrebački gradonačelnik je ipak ozbiljnije pristupio poslu bagerista te se i više potrudio u organizaciji otvorenja pa je doveo i svećenika, koji je posvetio radove, i tamburaše, koji su stvorili dobar ugođaj.

Komentari