Ikea u Zagrebu tek 2015-te godine?

103

Nakon bombastičnih najava o skorom otvaranju Ikeinog shopping centra u Zagrebu, došlo je do prvih stranputica i neslaganja. Naime, business.hr prenijeo je informaciju iz austrijskog lista Standard kako se odustaje od spomenutog projekta. Kao glavni razlog navedena je prezasićenost naše metropole trgovačkim centrima. Čini se kako trgovački pojas u razvijenim zemljama ipak ne funkcionira po sistemu stihijskog širenja.

“Ikein projekt od gotovo 300 milijuna eura, 140 tisuća četvornih metara prodajne površine, 300 trgovačkih podružnica i 2000 zaposlenih, značajno je smanjen”, piše austrijski list. No, već je stigao demantij glasnogovornika Ikee, Igora Štefaneca. S obzirom na situaciju na tržištu koja se promijenila od pripreme projekta, izgradnja će se odgoditi za 2015. godinu, poručuje Štefanec. Primarni cilj je robna kuća Ikea, čije bi se otvaranje pak trebalo realizirati do kraja iduće godine.

Stoga, hrvatski fanovi Ikee nemaju razloga za brigu, jer će u dogledno vrijeme moći neometano osmišljavati unutarnje interijere svojih domova inspirirani proizvodima ovog poznatog brenda. Jer, bilo kako bilo, u Hrvatskoj budućnosti neće manjkati shopping centara. Kruha i igara!

Maša Delić

Komentari