I klubovi i barovi idu u akciju “5 sati naprijed, 25 posto nazad”

26

Udruga Glas poduzetnika najavila je akciju pod nazivom “5 sati naprijed, 25 posto nazad”. U sklopu akcije danas, 11. rujna i sutra, 12. rujna noćni barovi i klubovi bit će otvoreni od 19 sati do ponoći, a cilj je upozoravanje da bi se zbog mjera Stožera moglo zatvoriti više od 1000 ugostiteljskih objekata uz otpuštanje radnika. U pitanju je 15 000 radnih mjesta djelatnika i suradnika poput glazbenika, pjevača, zaštitara, marketinških agencija, distributera pića, DJ-eva, fotografa, tehničara…

Već je poznato da je mjera ograničavanja rada noćnih klubova i barova produljena, a postoji mogućnost kako će mjera ostati na snazi do kraja godine. Zbog toga su noćni barovi i klubovi odlučili da će, uz pridržavanje epidemioloških mjera, ostaviti svoja vrata otvorenima od 19 sati, 5 sati prije ponoći.

Vlasnik jednog kluba Božidar Bulić kazao je za Index: “U petak je točno 28 dana od zabrane rada, broj oboljelih ne pada, a ministar produžuje mjere. Mi smo na kraju ispali krivci za sve, bez obzira na to što smo se pridržavali mjera. Ne bunimo se zbog postavljenih pravila, držanja razmaka, mjerenja temperature i slično, sve to možemo ispoštovati, samo tražimo da nam se dopusti da radimo. Pozivam sve koji nas podržavaju da posjete klubove koji su dio akcije u petak i subotu.”

Komentari