Huawei reducirao proizvodnju, no razvija svoj operativni sustav

17
Huawei@Banderašice

Prekid suradnje s Googleom odrazio se na proizvodnju Huaweija, iako kineski mediji navode da nije posve jasno je li smanjena proizvodnja kratkoročna ili dugoročna mjera te da tvornice imaju omogućenu fleksibilnost u pogledu plana proizvodnje.

Huawei je 2018. godine prestigao Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, a u planu je bilo do 2020. godine osvojiti prvo mjesto, koje pripada Samsungu. Predstavnik Huaweijeve proizvodnje neodređeno je rekao da je, kako se pojavila nova situacija, prerano govoriti hoće li se cilj moći postići.

Nakon prekida s Googleom Huawei je počeo kovati plan kako se prilagoditi novonastaloj situaciji. U nastojanju je razviti vlastitu alternativu za Android sustav. Taj se pomak predviđa već za jesen, a najkasnije za godinu dana.

Našavši se na crnoj listi Huaweiju je i ograničena kupnja usluga i dijelova iz američkih tvrtki. Nakon te zabrane američke korporacije kao što su proizvođači čipova Intel, Qualcomm, Xilinx i Broadcom ne dostavljaju Huawei do daljnjeg.

Google je također onemogućio Huaweiju pristup budućim ažuriranjima operativnog sustava Android, što će utjecati na njegovu mogućnost da u budućnosti nudi popularne Googleove aplikacije na svojim telefonima.

 

 

Komentari