HTZ raspisala natječaj za direktore predstavništava u inozemstvu – iskustvo u turizmu nije potrebno

205

turizam

30. rujna ističu mandati direktorima i direktoricama predstavništava u Bruxellesu, Pragu, Parizu, Milanu, Amsterdamu, Frankfurtu, Münchenu, Varšavi, Moskvi, New Yorku i Zürichu, a novi kandidati se biraju na tri godine.

„Dok se u HTZ-u hvale da će na taj način dobiti kvalitetniji kadar i privući širok krug kandidata, turistički stručnjaci upozoravaju na to da će nova pravila igre narušiti kvalitetu u poslovanju, što će se uskoro vidjeti na rezultatima.“, piše Poslovni.hr za koji je izjavu dala i Pave Župan Rusković, konzultantica i bivša ministrica turizma. .

“Ne mogu zamisliti da na mjestu direktora predstavništava HTZ-a sjede ljudi koji nisu prethodno radili u turizmu. To znači da struka više uopće nije bitna, kao ni studiji menadžmenta u turizmu, na kojima inzistiramo. Stalno govorimo kako trebamo ulagati u kadrove i jačanje stručnosti, a iz navedenih pojašnjenja ispada da kandidati koji dolaze iz turizma nisu dovoljno kvalitetni. Je li moguće da to netko smatra?”,

htz

Natječajem se također traži završen preddiplomski i diplomski studij, pet godina radnog iskustva na rukovodećim mjestima, aktivno znanje jednog i poznavanje još jednog svjetskog jezik, uz napomenu da će HTZ omogućiti izabranom direktoru pohađanje tečaja jezika zemlje u kojoj će obnašati dužnost ako ga ne poznaje.

Važno je imati i bar jednu preporuku prijašnjih poslodavaca, položen stručni ispit ili da ga položi u prvoj godini rada, kao i dostaviti prijedlog svog programa rada predstavništva za jednu godinu.

Komentari