Google započinje s naplaćivanjem usluge koja je svima omiljena

34

Google je odlučio uvesti ograničenje nakon 5 godina beskonačne zapremnine za fotografije u visokoj kvaliteti. Tako će od 1. lipnja Google uvesti maksimalnu zapremninu od 15 GB clouda po profilu. Ujedno, počet će i brojati dokumente u Google Workspaceu, dokumente i slično. Naposljetku, uvest će se brisanje dokumenata i podataka na svim profilima koji se nisu prijavili tijekom prošle dvije godine.

S pozitivne strane, sve fotografije i dokumenti koje su korisnici spremili na Googleove servere prije 1. lipnja neće se uračunati u tih 15 GB. Google ujedno u tih 15 GB neće uračunati visokokvalitetne fotografije snimljene na smartphoneu. Ipak, kada se približite 15 GB Google će vam poslati upozorenje.

Verge pretpostavlja kako je ova promjena napravljena kako bi što veći broj ljudi počeo koristiti Google One zapremninu. Usluga će uključivati i besplatan VPN za Android. Google je pak ovaj pothvat objasnio na sljedeći način: „U sustavu već imaju hrpe fotografija i ta usluga se nekako mora održavati. Što se cijena tiče, Google One ne planira podizati brojke. Početna cijena usluge je 1.99 dolara mjesečno za 100 GB, 2.99 za 200 GB, 9.99 dolara za 2 TB i najskupljih 149.99 dolara mjesečno za 30 TB,“ prenosi Poslovni.hr

Komentari