Google pokreće startup akcelerator za borbu protiv klimatskih promjena! U pitanju su ogromna sredstva!

23

Startupovi koji se nadaju stvoriti komercijalne tvrtke u svijetu ekologije i održivog razvojasuočavaju se s posebnim problemima, rečeno je u Lisabonu na tehničkoj konferenciji Web Summit, gdje je i objavljena Googlova najava. Ovi se startupi bore sa svime, od nerazumijevanja, nedostatka investitora do teškoća u pronalaženju drugih startupova sa sličnim ciljevima.

Dakle, Google traži 8-10 startupovaa iz Europe, Bliskog Istoka i Afrike za sudjelovanje u šestomjesečnom akceleracijskom programu početkom 2020. Aplikacije za prvu skupinu uskoro će se otvoriti, a Google planira organizirati drugu seriju aplikacija pred kraj 2019.

Google će ocjenjivati ​​startup ideje temeljeno na UN-ovim ciljevima održivog razvoja, uključujući siromaštvo, nejednakost, klimu, propadanje okoliša, prosperitet te mir i pravdu.

Tvrtka ne obećava izravno ulaganje polaznicima ovog programa, ali obećava da će ona osigurati investitore. Cleantech ulaganje je trenutno na ekstremno niskim razinama i cilj je pokrenuti ljude s idejama i dati im šansu da ih razviju. Google također obećava da će se startupovi dobiti pristup Googleovim inženjerskim resursima i pomoć u praktičnim poslovnim aspektima, poput pronalaska poslovnog modela koji donosi novac.

Google ima dugu povijest s inicijativama za održivost i pokretanjem vlastitih proizvoda, u rasponu od Projekta Sunroof, koji Google Earth koristi za otkrivanje je li krov vašeg doma dobar za solarne panele, do Google Environmental Insights Explorer, koji pomaže gradovima u mjerenju emisija CO2.

Ovo nije prvi Googleov startup akcelerator program. Kako se tvrtka proširila na sve, od fondova rizičnog kapitala do računalstva u oblaku, tvrtka se danas bavi startupovima na više načina, od marketinga usluga u oblaku preko ostalih ostalih akcelerator i mentorskih programa.

Komentari