Ekipa filma “Gazda” nudi 100 tisuća kuna onome tko otkrije kriminalnu vezu između Todorića i bankara

762
Iz filma "Gazda"

Ekipa filma “Gazda” nudi novčanu nagradu u iznosu od 100 tisuća kuna onome tko razotkrije poveznicu između banaka i Ivice Todorića, a predstavili su i internetsku stranicu posvećenu nastanku i propasti kompanije Agrokor.

Nagradu od 100 tisuća kuna redatelj filma “Gazda” Dario Juričan ponudio je za razotkrivanje bankara koji su Agrokoru otkrivali poslovne tajne njegovih partnera i klijenata. Juričan kaže kako postoji osnovana sumnja da su bankari odavali Agrokoru trenutno stanje računa klijenata, što je kazneno djelo.

“Daje se nagrada do 100 tisuća kuna za otkrivanje informacija koje će dovesti do kaznenog progona protiv bankara koji su odavali Agrokoru poslovne tajne i time ugrozili egzistenciju desetaka tisuća ljudi te gotovo uzrokovali gospodarski slom Hrvatske. Za nagradu garantira Hrcin, a isplaćuje se po podizanju optužnice od strane DORH-a”, piše na internetskoj stranici posvećenoj Agrokoru.

Ivica Todorić na Europolu

Na internetskoj stranici http://agrokor.hrcin.hr/ objavljeni su dokumenti o Agrokoru, uključujući i prvi ugovor o kupnji Sojare, kupoprodajne ugovore za Kulmerove dvore, koncesijski ugovor za Janu, priča o lancu dućana Konsumo u Meksiku, podaci o tome da je Todorić osobno donirao novac dvjema političkim strankama, te pregled medijskih objava o Todoriću.

Film “Gazda”

Uz dokumente, stranica donosi najbolje Todorićeve izjave u zadnjih dvadeset godina, primjerice onu da nikad nije financirao političke stranke. Tu je i izjava bivšeg menadžera u Agrokoru, a sadašnjeg ministra financija Zdravka Marića s kraja 2016. kako je siguran da si Agrokor nikad ne bi dozvolio raditi nešto protivno zakonu.

Komentari