Dva brata iz Rijeke osmislila i pokrenula proizvodnju vlastitih ribarskih odijela

170
Izvor: Screenshot HRT

Dva brata iz Rijeke osmislili su i pokrenuli proizvodnju vlastitih ribarskih odijela. Braća Domagoj i Hrvoje Grbovac kazali su da čekajući da riba zagrize, na moru se rađaju sjajne ideje.

Ljubav prema ribolovu je krenula od malih nogu, znači prvenstveno od našeg pokojnog dide tacija koji nas je uveo u cijelu priču preko našeg tate i mog malog sina od dvije godine koji je lud za morem i ribolovom. Od 2009. smo se prvenstveno bazirali na tunolovu i big game fishingu, od natjecanja i lova po cijelom Jadranu. Taj adrenalin nema cijenu“, kazao je Domagoj Grabovac za HRT.

Hrvoje Grabovac dodao je kako se svaki slobodan trenutak zovu u ribolov: „Jednostavno svaki ulov od najmanje ribice do većeg trofeja to je toliko zadovoljstvo, more nas ispunjava. Čekati je malo dosadno, ali brumaš, imaš posla da ju privučeš, osjećaj kad zazuji mašinica, kad uloviš, to je vrištanje, veselje, adrenalin neopisiv.“

Boravak na moru zahtijeva i puno opreme, a do neke je uistinu teško doći. Stoga, ova braća s prijateljem Tomažem Pevecom krenuli su u vlastitu proizvodnju opreme: „Došli smo na ideju jer smo provodili jako puno vremena na suncu i kod nas nije bilo pristupačno nabaviti neki komad robe da bi se zaštitili, bilo je i opeklina, izgorenosti. Ribarske firme koje proizvode mašine, štapove pokušavaju nešto izbacit, ali to je kupljena majica sa štampanjem njihovih brendova dok smo mi se fokusirali na robu od dizajna do kvalitete tako da je ovo jedinstveni proizvod na ovom području“, istaknuo je Domagoj za HRT.

Riječ je o ribarskoj odjeći u ljetnoj i zimskoj varijanti koja štiti od UV zračenja, vodonepropusna je i termoizolacijska. „Ima i pododijelo koje se stavlja ili oduzima kako kome treba i postaje kišno odijelo. Materijal je poseban, sastoji se od tri sloja, ima membranu koja ne propušta vjetar i kišu, a propušta znoj i paru koja izlazi iz tijela tako da ste suhi ispod i lijepo vam je udobno. Svi šavovi su lijepljeni tako da ste sasvim suhi na kiši. Sve naše majice imaju kapuljače što štiti vrat od sunca jer to je najgore na moru u vrat da te opali sunce“, rekao je Tomaž Pevec. Hrvoje je nadodao: „Išli smo olakšati sami sebi. Gumice za naočale, izgubili smo ne znam koliko pari naočala i rekli “e to nitko nema”, trebaju nam gumice za naočale, džepovi, telefon, kliješta, sve je pri ruci, a s druge strane komotno je.“

Za HRT ističu kako su posebno ponosni na rashladnu torbu, zamjenu za jaceru, a ideja ima još. „Uspjeli smo staviti i zatvoriti tunu od 40 kg bez glave i repa znači lijep komad ribe stane unutra. Sve na ribolovu, sve ideje nam padaju dok lovimo ribu,“ zaključuje Hrvoje za HRT.

Komentari