Dovršeno kolektivno pregovaranje: Novo povećanje plaća radnicima Čistoće

87
Potpisivanje kolektivnog ugovora KD Čistoća i sindikata

Već u veljači, pri isplati plaća za siječanj, zaposlenici Komunalnog društva Čistoća će dobiti nove iznose plaća i to prema novom Kolektivnom ugovoru koji je potpisan u četvrtak, 8. veljače. Ovo je treće povećanje plaće radnicima na prikupljanju otpada u protekle 3 godine pa tako sada plaća zaposlenih na tim radnim mjestima iznosi od 1100 do 1300 eura neto.

Od 1. siječnja 2024. godine dodatno su povećane plaće i dodatci na plaću svim radnicima Čistoće. Konkretno, plaća je veća za 5, 8 i 10% bruto, ovisno o radnim mjestima, a povećana su i druga materijalna prava, odnosno neoporezivi dodatci na plaću. Ukupno će godišnje za novo povećanje plaća KD Čistoća izdvojiti dodatnih 600 tisuća eura.

Rezultat je to kolektivnih pregovora između Uprave Komunalnog društva Čistoća, kao poslodavca i dvaju sindikata – Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u kojima je, suradnjom i dogovorom, postignut kompromis u zahtjevima i mogućnostima obiju strana. Već u veljači, pri isplati plaća za siječanj, radnici će dobiti nove iznose plaća i to prema novom Kolektivnom ugovoru proizašlom iz spomenutih kolektivnih pregovora, a koji je potpisan u četvrtak, 8. veljače.

Da podsjetimo, u rujnu 2023. godine već su skalarno povećane plaće u Komunalnom društvu Čistoća, pri čemu je operativnim radnicima plaća rasla u najvećem postotku odnosno za 25% bruto. Ovo je već treće povećanje plaće radnicima na prikupljanju otpada u KD Čistoća u protekle 3 godine pa tako sada plaća zaposlenih na tim radnim mjestima iznosi od 1100 do 1300 eura neto.

Komentari