Dobre vijesti? Uskoro samo 4 radna dana!

67

Na Consumer Rules Summitu, konferenciji posvećenoj globalnim trendovima u području agrobiznisa, hrvatski poduzetnik, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, Emil Tedeschi, iznio je svoj plan kako privući i zadržati radnike. Tedeschi smatra kako se radnici mogu zadržati jedino ako im se pruži kvalitetan radni ambijent, korporativna kultura te dobar balans slobodnog i radnog vremena tj. mogućnost rada četiri dana u tjednu. Financije, smatra, nisu više presudni faktor za ostanak na radnom mjestu, već osjećaj sigurnosti u radnome ambijentu gdje se čovjek kreće i stvara.

– “Davno su iza nas vremena kada je industrija i distribucija diktirala trendove, jedini trend koji danas postoji su želje i nov način života krajnjeg korisnika” izjavio je Tedeschi.

Inicijativu za četverodnevni radni tjedan pokrenula je novozelandska tvrtka Perpetual Guardian u 2018. godini, nakon čega se taj pokret proširio diljem svijeta. Pokret svoje najveće pobornike pronalazi u Njemačkoj i Velikoj Britaniji gdje su to prihvatile mnoge manje tvrtke.

Jedno od mnogih istraživanja unutar Velike Britanije pokazalo je kako su gotovo dvije trećine onih koji su već prihvatili četverodnevni radni tjedan primijetili poboljšanja u kreativnosti njihovog osoblja, prijenosi The Independent.

Samo vrijeme će pokazati hoće li taj pokret zaživjeti i u Hrvatskoj.

Komentari