Do prakse i posla za vrijeme studiranja

88

job-hunt-logo

U pitanju je svojevrsno “studentsko natjecanje” koje priprema studente i omogućuje im pronalazak prvog radnog mjesta ili prve stručne prakse u renomiranim tvrtkama, partnerima projekta. The Job Hunt ima namjeru naglasiti važnost otkrivanja poslovnog svijeta kroz prakse i pripravništva za studente prije formalnog diplomiranja i radi kasnije uspješnije pripreme za traženje prvih poslova i započinjanja karijere. Profesionalci za ljudske potencijale, predstavnici partnerskih kompanija i organizatori podijelit će svoja iskustva sa studentima, približiti im svoje organizacije i očekivanja od budućih zaposlenika te ih motivirati da ulože dodatne napore kad je u pitanju razmišljanje o vlastitoj profesionalnoj budućnosti.

Sve se odigrava kroz dva kruga: u prvom, profesionalni “lovci na glave” iz tvrtke Alexander Hughes rade na podizanju osviještenosti studenata završnih godina o važnosti prvih praktičnih iskustva i susreta s poslovnim svijetom te im pomažu pripremiti se na adekvatan način za potragu za prvim praksama i poslovima kroz predavanja, svjedočanstva, prezentacije i vježbe. Studenti 4. i 5. godine potom imaju priliku primijeniti naučeno i prijaviti se na objavljena slobodna mjesta za pripravništva ili prve poslove partnerskih kompanija. Tijekom seminara biti će govora i o zapošljavanju u inozemstvu kroz program AIESEC stručnih praksi. Prakse su plaćene, traju od 6 do 12 mjeseci te pružaju stručno usavršavanje u internacionalnoj sredini.

U drugom krugu odabrani studenti idu na intervjue s predstavnicima partnera projekta u sklopu cjelodnevnog dana za intervjuiranje – Interview Day – organiziran nekoliko dana nakon Job Hunta.

Projekt će biti podijeljen u tematske dane ovisno o područjima iz kojih partneri dolaze (konzultantski, financijski, IT, inženjerski itd). The Job Hunt 2015 će se održavati u tjednu od 23. do 27. ožujka na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Svakako inicijativa za pohvalu, možemo samo poželjeti da ih je puno više! Svima koji se prijave želimo puno uspjeha.

B.Ž.

Komentari