Digital Master kao prvi korak prema implementacije tehnologija za mala i srednja poduzeća

166
Digital Master

U moru novih tehnologija, teško je ostati u toku i procijeniti koja točno tehnologija nam može olakšati poslovanje i povećati produktivnost i proaktivnost. Kako i odakle započeti? Čemu se prvo posvetiti i za što odvojiti svoje vrijeme?
Kao odgovor upravo na ta pitanja nastao je Digital Master – besplatni tečaj koji vas kroz 3 poglavlja provodi i upoznaje s osnovama AI-a, Blockchain-a i budućih tehnologija.

Danas postoje tehnološka rješenja baš za svaki problem, i ona odavno nisu rezervirana samo za inženjere. Umjetna inteligencija, blockchain i druge tehnologije budućnosti omogućuju zaposlenima u marketingu lakše stvaranje sadržaja i praćenje metrike, onima u turizmu nude in-house rješenja za praćenje rezervacija i dostupnosti smještaja, dok liječnicima može optimizirati vrijeme vodeći dokumentaciju umjesto njih.

Digital Master projekt je financiran Innovation Norway programom i nudi malim i srednjim poduzećima edukaciju o načinima digitalne transformacije i implementacije tehnologije kroz različite sektore. Projekt Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju, Gromara, BIRD inkubatora i AI Centra Lipik kroz tri modula – Umjetna inteligencija, Blockchain i Buduće tehnologije – polaznicima nudi osnovno znanje o različitim tehnologijama kroz pozitivne primjere iz prakse.

Iz projekta ističu da su posebno ponosni na to da se redom radi o hrvatskim tvrtkama i njihovim poslovnim rješenjima.

“Sudjelovanjem u projektu Digital Master, ne samo da stječete osnovno znanje o implementaciji tehnologije, već otkrivate konkretne primjere uspješne integracije s domaće poslovne scene”, objasnila je predsjednica CroAI-a, Martina Silov.

Edukacija je otvorena za svakoga. Cilj nam je pridonijeti poslovanju širokog spektra poduzetnika i pojedinaca, olakšavajući im pristup tehnologijama budućnosti te potičući inovacije u svim industrijskim granama.”, dodao je Hrvoje Kukina, voditelj AI centra Lipik.

Iz projekta naglašavaju i ulogu poduzetničkih centara, akceleratora i inkubatora u tom procesu. “Kroz našu suradnju s Digital Masterom, želimo potaknuti inovacije i tehnološki napredak među poduzetnicima, osiguravajući da mala i srednja poduzeća imaju resurse i znanje potrebno za uspjeh u digitalnom dobu.”, istaknuo je Sven Harjaček iz BIRD Inkubatora. Predstavljanje projekta i Launch Event održat će se 4. ožujka u 11 sati u Kinoteka baru, Kordunska ul. 1.

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju poziva vas na Launch event u trajanju od 2 sata u sklopu kojih će se održati uvodna prezentacija o samom projektu, panel na temu “Kako tehnologija ulazi u mala i srednja poduzeća” i networking segment uz jutarnju kavu i slatko/slane zalogaje!

Edukacija je u potpunosti besplatna, a više o programu i prijavama možete pronaći na poveznici.

Komentari