Četvero mladih ljudi s autizmom nitko nije želio zaposliti. Sada su zajedno otvorili restoran

17

Skupina mladih s autizmom razvila je novi napredan posao koji prodaje zalogaje i energetske pločice. 3S School Synergy Snacks osnovan je u Ateni u Grčkoj, uz pomoć roditelja, učitelja i društvenih aktivista i nude posao onima kojima je bilo teško naći posao zbog poteškoća. No, posao nude čak i visoko obrazovanim Grcima s obzirom na dugotrajnu ekonomsku krizu .

Giannis Chatziargyriou, Eleni Albertou, Michalis Sideris i Giorgos Vradis čine tim, koji su svi prošli obuku u stručnim fakultetima posebno dizajniranim za njihove potrebe. Ovaj trening pružio im je vještine i znanja za uspješno poslovanje.

Majka Giannisa Chatziargyrioua rekla je o inicijativi: “U Grčkoj je danas poslovanje jako teško. Ali još je teže ljudima s dodatnim ograničenjima i intelektualnim poteškoćama. Isto vrijedi i za one koji ih podržavaju. Oni koji djeluju kao njihov glas. Oni su uglavnom zaposleni u obitelji i u prijateljskim poduzećima. Tek su posljednjih godina stvorene neke organizacije koje uključuju inkorporirane socijalne skupine. Međutim, čak i tada su ponuđeni poslovi nesrazmjerni. Nove osobe s invaliditetom većinu vremena ne mogu naći mjesto za rad. Iako je zakonodavstvo predviđalo društvene zadruge kako bi se olakšala integracija osoba s invaliditetom i zaštita njihovog prava na rad, što je ključni element ljudskog dostojanstva, birokracija i odgovornost i dalje su snažne, što nam ponekad otežava život. “

Eleni Albertou dodala je: “Iako mi je život bio težak, uspjela sam postići ono što je moja duša željela. Diploma pekarstva dala mi je neke osnove i privilegiju da profesionalno nastavim karijeru. Teškoće s kojima se suočavam s mojim timom čine nas jačima i približavaju postižući naše ciljeve. Zahvaljujemo onima koji nas podržavaju na ovom početku.”

Nadamo se da će 3S School Synergy Snacks procvjetati u budućnosti i pružiti mogućnosti mnogima koji traže posao na teškom tržištu.

Izvor: Thinking Humanity

Komentari