Beroš: Tko se neće ni testirati ni cijepiti, neće ni raditi ni dobiti plaću!

31

Najavljeno je kako će se 1. listopada uvesti obavezne covid-potvrde u zdravstveni sustav. O tom pitanju se danas govorilo i na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite. Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da se testiranja za necijepljene djelatnike planiraju dva puta tjedno, a u prvo će vrijeme biti besplatna.

“Ako se netko ne želi testirati, neće moći biti na poslu, i to će se upisati u evidenciju radnog vremena. Sustavu će napraviti problem jer će trebati naći zamjenu, a sebi jer će neopravdano izostati i neće, sukladno zakonu, primiti naknadu”, upozorio je Beroš.

Istaknuo je da će covid-potvrde biti potrebne i za sve koji ulaze u bolnički krug, poput dostavljača, servisera, radnika u bolničkim kafićima itd.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je da se u trenutnoj epidemiološkoj situaciji nastavlja s balansiranim pristupom mjerama. “Znamo da postoje nezadovoljstva u nekim sektorima, ali mjere donosimo tako da se zaštitimo od situacija i okupljanja u zatvorenom prostoru, gdje je teško kontrolirati situaciju. Hoće li mjere ići prema daljnjoj liberalizaciji, ovisi o cijepljenju”, naglasio je, a prenosi Index.

L.B.

Komentari