Balašević, TBF, Jinxi, Kiril Džajkovski i Zemlja Gruva! u glazbenom programu Weekend Media Festivala

216

Sve je spremno za početak 4. Weekend Media Festivala, koji će se od 22. do 25. rujna održati u starim tvorničkim pogonima TDR-a u Rovinju.

Weekend o Wikileaksu, medijskoj snazi Ruperta Murdocha i neizbježnom Facebooku

Među brojnim predavačima u Rovinj stiže i jedan od najutjecajnijih britanskih novinara – James Robinson. Koliki su zapravo „grijesi“ nedavno ukinutog britanskog tabloida News of the World, koliko je moćan Rupert Murdoch i caruje li svjetskim medijskim prostorom neraskidiva sprega političara i medija samo su neka od pitanja kojima će se na rovinjskoj pozornici baviti Robinson. Robinson je medijski urednik u nedjeljnom izdanju The Observer i medijski dopisnik u Guardianu a u britanskom novinarstvu je više od petnaest godina. Na Weekend dolaze i dva dobitnika Emmyja, CBS-ovac Pete Radovich i Zarko „Zak“ Ivkovic, izvršni direktor City University of New York Athletic Conference (CUNYAC) koji je svoj prestižni kipić zaradio kao producent Olimpijskih igara u Atlanti 1996. Radovich i Ivkovic održat će predavanje na temu „Amerika vs. regija“. U Rovinj stiže i James Whatley, direktor marketinga kompanije 1000heads i pasionirani bloger. James će na Weekendu govoriti o teoriji i praksi „word of mouth“ marketingu, uz prikaz najnovijih svjetskih primjera.

Panel diskusije o fragmentaciji TV tržišta, businessu u sportu, naplati sadržaja na internetu i fenomenu TV Dnevnika
Aktualne teme o svjetskim trendovima te najzanimljivijim događanjima u regiji i Hrvatskoj nepresušan su izvor inspiracije i za panel diskusije koje nas očekuju na Festivalu. Tako će 75 panelista žustro raspravljati o fragmentaciji TV tržišta, fenomenu Dnevnika, businessu u sportu, naplati sadržaja na internetu, komunikacijama u stigmatiziranim industrijama i mobilnom plaćanju. Sudionici iz Hrvatske i regije pričat će i o tome što je zapravo regija te kako poslovati na bliskim, a tako različitim tržištima. O tome kako je hrana postala „najisplativiji“ sadržaj za medije te jesmo li je se zasitili ili smo i dalje gladni, raspravljat će neki od glavnih aktera ovog trenda.

Đorđe Balašević na Weekend Media Festivalu predstavlja projekt „Kao rani mraz, moj prijatelju“
Glazbeni program ovogodišnjeg Weekend Media Festivala otvara se prezentacijom i nastupom proslavljenog Đorđe Balaševića. Slavni novosadski glazbenik rovinjskoj publici u četvrtak, 22. rujna predstavlja svoj projekt „Kao rani mraz, moj prijatelju…“. U nikad bogatijem party dijelu Weekenda nastupaju i TBF, Jinxi i Zemlja Gruva!. Kiril Džajkovski s bendom priprema veliki makedonski party. U Rovinju nas očekuju i filmovi Igora Stoimenova „Novo vreme“ te Saše Lošića „Orkestar“.

Komentari