Amerikanac razvio proizvodnju obuće s Trumpovim proturječnim tweetovima

23

Amerikanac Sam Morisson, 29-godišnji umjetnik i fotograf iz Los Angelesa, zasnovao je posao s proizvodnjom i prodajom natikača, čiji se dizajn zasniva na proturječnim izjavama američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Svaki proizveden par natikača Morisson je prodao za manje od mjesec dana. Materijale za proizvode crpi iz tweetova Donalda Trumpa. Za par natikača umjetnik uzima dva tweeta, koji su sadržajno kontradiktorni.

Napravio je tri dizajna Trumpovih natikača, što odgovara trima vrstama predsjednikovih kontradiktornih izjava. Prvo je izdanje “Syria Edition”: 2013. godine Trump je upozorio Obamu da ne napada Siriju, a 2017. godine sam je napao tu zemlju.

Druge su “Electoral College” natikače.

Treće su natikače “Sources”. Trump je 2012. godine objavio da mu je “izvor” rekao da je rodni list Baracka Obame lažan. Četiri godine kasnije tweetao je da ne treba vjerovati medijima kad kažu da im je “izvor” rekao.

Morisson ističe da mu je cilj bio “osvijetliti licemjerje” izdvajanjem predsjednikovih izjava koje jedna drugu poništavaju. Umjetniku je proizvodnja “predsjednikovih natikača” dodatan posao, a sve materijale i postupke proizvodnje sam financira.

Proizvodnja natikača je ograničena zbog kompleksnosti u proizvodnji. No od 2017. godine kad je počeo preko interneta prodavati natikače, proizvod je postao popularan u cijelom SAD-u. Jedan par natikača prodaje se po cijeni od 30 dolara. Morisson je rekao da jedan dio zarade donira Američkoj udruzi za ljudska prava.

 

Komentari