Alan Meniga: “Je li stvarno sve u plaći ili postoje i neki drugi razlozi privlačni za osoblje u ugostiteljstvu?”

49

Poznati chef Alan Meniga na društvenim se mrežama osvrnuo na manjak radne snage u ugostiteljstvu o kojem se naveliko govori u javnom prostoru, osobito u vrijeme predsezone i sezone. Ujedno, naveo je nekoliko razloga koji privlače radnike i koji su mnogo jači od ponuđene plaće. Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

“U zadnje vrijeme se naveliko priča o manjku radne snage u ugostiteljstvu. Sukladno situaciji možemo pročitati razne sume (neprirodno visoke za uobičajene u Hrvatskoj) koje se nude kao plaće. No je li stvarno sve u plaći, ili postoje i neki drugi razlozi privlačni za osoblje…

Prije nekoliko godina sam se dublje pozabavio s tom temom pa smo napravili istraživanje na više od tisuću osoba. Ispitivali smo dvije skupine: poduzetnike i njihove djelatnike.
Osnovno pitanje je bilo: što mislite da je najstimulativnije u poslu. Dobili smo i više nego zanimljive odgovore. 98% svih poduzetnika (nazovimo ih “gazdama”) smatra da je najstimulativniji – novac! Sve ostalo je manje bitno.
Kod osoblja (nazovimo ih “djelatnici”) novac je, vjerovali ili ne, bio tek na 4. mjestu. Zanimljiv je poredak 1.-3. mjesta.
Dakle, na prvom mjestu je s najvećim brojem bodova: POHVALA. Upravo tako! Djelatnici očekuju da se primijeti njihovo zalaganje i da ih se pohvali. Time im se daje na značenju.
Na drugom je mjestu: STROG ALI KOMPETENTAN VOĐA (ŠEF) S EGZAKTNO JASNO ZACRTANIM CILJEVIMA. Dakle, djelatnici žele vođu, a ne “gazdu” mrkog pogleda koji nikad nije zadovoljan.
Na trećem je mjestu: OSJEĆAJ PRIPADNOSTI I DOBRA RADNA ATMOSFERA. Ne bi vjerovali koliko je malo zalaganja potrebno da bi se vaši djelatnici ugodno osjećali.
Dakle, vaši djelatnici trebaju vođu, vođu tima (krda) uz kojeg će se osjećati zadovoljno. Možda na poslu imaju bolju atmosferu nego kod kuće, jer na jako puno poslova ljudi veći dio provedu na poslu nego sa svojim bračnim partnerima.
Napraviti dobru atmosferu na radnom mjestu uopće nije teško. To se može napraviti raznim team-buildingom. Barem jednom godišnje.
No mi smo otišli korak dalje. Mi imamo team-building jednom tjedno. Naime, jednom tjedno (četvrtkom) ja kuham za moje osoblje. I to pred njima. I samo od najfinijih sastojaka. Oni su moji gosti, a ja njima time izražavam zahvalnost za dobar radni tjedan.
Da vi samo vidite ta ozarena lica!!! Osim toga, te pripreme, diskusije i dogovaranje oko jelovnika je predivno. Oni izražavaju svoje želje, a ja ih ostvarujem.
Imamo već dogovorene sve jelovnike do kraja godine, i svaki put kuham nešto novo. Nema ponavljanja. Naravno, kuham na poslu. Mogao bi ja naručit i dostavu, ali to jednostavno nije isto.
Vremena “gazda” su prošla u nekim davnim vremenima, iako su se još zadržala na našim područjima. Već sama riječ izaziva neko strahopoštovanje i nelagodu. Gazde ugnjetavaju, gazde su namrgođeni, gazde misle samo na svoj profite, gazde se deru, nikad zadovoljni. Gazdama je uvijek netko drugi kriv za neuspjeh.
Vođa je onaj kojeg vaši djelatnici žele, onaj uz kojeg će se osjećati sretno i zadovoljno. Onaj koji će se brinuti o svom “krdu”. Po onoj mušketirskoj: “svi za jednoga, jedan za sve”.
I još nešto, dragi poduzetnici: vaši djelatnici (što je ljepša riječ za “radnici”). Su zapravo vaši su-poduzetnici. Ne zaboravite to, jer bez njih možete stavit ključ u bravu. Bez dobro motiviranih su-poduzetnika nema uspjeha. Isto tako znam nekoliko primjera gdje su ljudi otišli sa vrlo dobro plaćenih radnih mjesta baš zbog “gazda i gazdarica”,” istaknuo je Alan Meniga.
Snimka zaslona 2022-05-11 084416
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari